Korábban beszámoltunk róla, hogy mekkora botrány lett Katalin hercegné anyák napi fotójából, amelyet több hírügynökség is manipuláltnak vélt, majd Vilmos herceg felesége beismerte, hogy ő áll a szerkesztés mögött. Az ügynek súlyos következményei lettek.

Ezt mondja most az AFP vezetője

A Kensington-palota „már nem megbízható forrás” a Katalin hercegné fotóival kapcsolatos viták után – állítja a vezető hírügynökség. A vezető, Phil Chetwynd azt is elárulta, hogy eltávolították a Kensington-palotát a megbízható forrásaik közül, sőt lényegében feketelistára tették. A fotót egyébként több hírügynökség eltávolította az oldalaikról a héten.

Közben egy szakértő, Russell Myers szerint a botrány következménye az lehet, hogy talán Katalin hercegné soha többé nem fog fotót megosztani a közösségi médiában, legalábbis nem olyat, amit ő vagy a férje készített, és bizonyára nem fog a Photoshophoz sem nyúlni.

Ezt mondta Katalin hercegné

Ahogy az amatőr fotósok, időnként én is kísérletezgetek a képszerkesztéssel. Szerettem volna bocsánatot kérni, amiért a családi képünk, amit tegnap megosztottunk, megtévesztő volt

 – írta másnap Katalin hercegné. 

A rajongók egyébként különösen Sarolta hercegnő kezénél vették észre, hogy szerkesztés történt, valamint az is sokaknak furcsa volt, hogy Katalin hercegné ujján nem volt jegygyűrűje. 

Via