A brit királyi családban szinte mindenre van szabály, még arra is, hogy a leendő szülők miként válasszák ki a gyerekek neveit. Ezt a szabályt Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek is követnie kellett. 

Katalin hercegnére nagy nyomás alatt volt a nevek miatt 

Wales hercegnéje tavaly a Royal Surrey County kórház szülészetén tett látogatást, és beszélgetett a szülőkkel. Akkor árulta el, hogy ő és Vilmos herceg nagy nyomás alatt voltak, amikor a nevekről kellett dönteniük. Ha új baba születik a királyi családban, az a közvéleményt is érdekli, György herceg születése előtt például sokan fogadást kötöttek arra, hogy milyen nemű lesz, és milyen nevet kaphat.

Katalin hercegné és Vilmos nem voltak könnyű helyzetben, hiszen György herceg egy napon király lesz, így csakis a hagyományos nevek jöhettek szóba. Vannak olyan gyerekek, akik kifejezetten modern nevet kaptak, de ők hátrébb vannak a trónöröklési sorrendben, így a szülők szabadabban választhattak

Katalin hercegné az aggályait az egyik anyukával osztotta meg a szülészeten, aki később a People magazinnal mesélt az esetről.

Igazából csak a saját gyerekeiről beszéltünk, beleértve azt is, hogyan választották a neveiket. Azt mondta, hogy ezek a kedvenc neveik, és nyilvánvalóan a világ arra várt, hogy elnevezzék gyermekeiket – és ez elég nagy nyomásnak tűnt!

– mesélte az anyuka. Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Katalin hercegnét a nyilvánosság nyomasztotta a legjobban. 

György hercegnek eredetileg más nevet szántak 

A királyi család szakértői elárulták, hogy György herceg eredetileg Alexander vagyis Sándor lett volna. Bár Katalin hercegné és Vilmos herceg nem tudták, hogy milyen nemű lesz az első gyermekük, Wales hercegnéje úgy érezte, hogy fiút vár. Éppen ezért főként fiúneveket válogattak. 

Katie Nicholl királyi szakértő szerint Katalin hercegné nagyon ragaszkodott az Alexanderhez, de végül a György mellett döntöttek. Azt nem tudni, hogy miért gondolták meg magukat. Az Alexander nevet egyébként megkapta György herceg, az a középső neve. 


Via