Katalin hercegné az elmúlt időszakban többször mesélt már arról, hogy imád sütni, főzni. Vannak kedvenc fogásait, melyeket imád a gyerekekkel közösen elkészíteni, most a kedvenc desszertjének a nevét is eláruljuk! 

Katalin hercegné desszertje igazán egyszerűen elkészíthető 

Már korábban kiderült, hogy a királyi család tagjainak szigorú szabályokat kell követniük, ha étkezésről van szó. Nem fogyaszthatnak például tengeri herkentyűket, és kizárt, hogy vacsorára tésztát egyenek. Katalin hercegné is követi ezeket az elveket, hiszen köztudottan vigyáz az alakjára, ám van egy desszert, aminek még ő sem tud ellenállni

Katalin hercegné kedvenc desszertjének a repetjét Darren McGrady árulta el, aki korábban a Buckingham-palotában volt séf. Egy interjú során elmesélte, hogy a csokis-kekszes desszertért még Erzsébet királynő is rajongott, mindig ezt fogyasztotta a tea mellé. A sütit igazán egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók: 

  • 400 gramm háztartási keksz
  • 275 gramm étcsokoládé
  • 275 gramm tejcsokoládé
  • 250 gramm vaj
  • 85 gramm cukorszirup

A mázhoz és díszítéshez:

  • 150 gramm étcsokoládé
  • 150 ml főzőtejszín

Elkészítés:

Elsőként kenj ki egy tepsit vajjal, majd törd darabokra a kekszet és tedd egy keverőtálba. Törd darabokra a csokoládékat, majd add hozzá a vajat. Ezután tedd be a sütőbe, de 10 másodpercenként vedd ki, és kavard meg, ezt folytasd addig, míg az egész fel nem olvad.

Ezután add hozzá a cukorszirupot, majd az egészet keverd a kekszes masszához. Mikor ez kész, a csokis masszát tedd a tepsibe, és egyengesd el, fontos, hogy minden apró rést kitöltsön. A tepsit tedd a hűtőbe 3-4 órára. 

A máz elkészítéséhez a csokit darabokra törjük, és egy hőálló tálba tesszük. A tejszínt lassú tűzön felmelegítjük. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzhelyről és öntsd a csokoládéra. Addig keverd, amíg egynemű nem lesz, ezután 4-5 percig hagyd állni, és öntsd a kekszes masszára, és spatula segítségével egyengesd el, és tetszés szerint díszítheted. 


Via