A királyi család éppen az éves vakációját tölti Balmoralban. Károly király a hagyományoknak megfelelően meghívott mindenkit, még András herceget is, akit Katalin hercegnével és Vilmos herceggel láttak együtt. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg ezzel haragította magára az embereket 

A hercegi pár nappal ezelőtt egy istentiszteleten vett részt, ahol az egész királyi család ott volt. Az autót Vilmos herceg vezette, de velük tartott András herceg is. A yorki herceg jelenléte hatalmas felháborodást okozott, mivel korábban jó kapcsolatot ápolt a pedofíliával vádolt Jeffrey Epsteinnel. András herceget az utóbbi időszakban több alkalommal megvádolták, jelenleg is van folyamatban ügye. 

Egy másik személy is ott volt a családi eseményen, Lady Susan Hussey, aki rasszista botrányba keveredett. Lady Susan korábban Erzsébet királynő udvarhölgye volt. Az eset után a Buckingham-palota közleményben kért elnézést, majd közölték, hogy Lady Susan már nem dolgozik többé a királyi családnak. Azóta több alkalommal is látták Károly király társaságában.

A rajongók felháborodtak, mivel sokan nem értik, hogy a rasszista vádak után miért mutatkozik a királyi család Lady Susannal. András herceg jelenléte szintén nagy felháborodást okozott, főként azért, mert Károly király korábban megpróbálta minél inkább háttérbe szorítani a testvérét. 


Via