Fontos titokra derült fény: kiderült, hogy Katalin hercegné nagy szerepet játszott abban, hogyan válaszolt a Buckingham-palota két évvel ezelőtt Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey interjújára. 

A gyermekük bőrszíne volt a téma

Harry herceg és Meghan Markle a 2021-es interjúban azt mondták, hogy a királyi család egyik fontos tagja megjegyezéseket tett a gyermekük, Archie bőrszínére. A házaspár arról is beszélt, hogy nem kapták meg a megfelelő segítséget a családtagjaiktól, és Meghan Markle már öngyilkossági gondolatokkal is küzdött. A palota az interjú után közzétett egy közleményt, amiben leírták, hogy a királyi családot nagyon elszomorította, hogy ilyen nehezek voltak az elmúlt évek Harryéknek, valamint a rasszizmus vádját aggasztónak találják. A közleményben azonban azt is jelezték, hogy a visszaemlékezések nem feltétlenül egybehangzóak, de az ügyet komolyan veszik.

Korábban felröppentek pletykák, hogy Kamilla királyné lehetett az, aki a kis Archie bőrszínére megjegyzéseket tett, de ezt valójában soha senki nem erősítette meg. A királyi család az elmúlt években nem reagált Harryék többi nyilvános megszólalására. Oprah Winfrey annyit korábban elárult, hogy nem Erzsébet királynő és Fülöp herceg voltak azok, akik rasszista kijelentést tettek a dédunokájukra. 

Katalin hercegné fogalmazta meg a szöveget

Most több mint két évvel később kiderült, hogy Katalin hercegné kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy mit válaszolt a Buckingham-palota. Kiderült, hogy „az emlékek változhatnak” kifejezést Vilmos herceg felesége támogatta. Valentine Low „Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown” című könyvének új kiadásában több titokra is fény derül. 

Katalin hercegné úgy gondolta, hogy fontos, milyen választ ad a királyi család Harryéknak, mert ha csak annyit írnak a közleménybe, hogy sajnálják a történteket, akkor az olyan lenne, mintha elfogadnák, hogy a házaspár mond igazat. Vilmos és Katalin azt támogatták, hogy most jött el az az idő, amikor nem szabad engedni, de valamilyen formában a saját véleményüket is meg kell fogalmazniuk.

A történelem fogja megítélni ezt a kijelentést, és ha ez a kifejezés vagy egy ehhez hasonló kifejezés nem szerepel benne, minden, amit mondtak, igaznak fog tűnni

–  ezt gondolta Katalin hercegné. 

Tudja, hogy egy napon királynő lesz

Sokan alábecsülik Katalin hercegnét, pedig mindig racionálisan próbál gondolkodni, és a királyi család érdekeit nézi, de közben fontos számára az igazságérzete és a családjának a védelme. Katalin tudja, hogy csak akkor lehet majd jó királyné, ha kijárja magának az utat, hogy az emberek elismerjék. 

Via