A Kensington-palota állítólag mindent elkövetett, hogy megakadályozza a pletykák terjedését, miszerint Katalin hercegnét megcsalta Vilmos herceg egy régi barátjával, Rose Hanburyvel. 

Nem akarták, hogy foglalkozzanak vele

A királyi szakértő, Omid Scobie azt írja az „Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival” című könyvében, hogy Christian Jones sajtótitkár állítólag többször is megpróbálta rávenni a Sun magazint, hogy ne foglalkozzanak az üggyel. Sőt, a férfi állítólag más infókat ígért a lapnak azért, hogy a megcsalásról ne írjanak többet.

Christian annyira kétségbeesetten akarta leállítani a pletykát, és ezt a küldetésévé tette

– árulta el egy bennfentes a királyi családból. 

Durva pletykák terjednek

4 évvel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy állítólag Vilmos herceg megcsalta Katalin hercegnét egy régi barátjával. A hír azért is lett nagyon felkapott, mert a pletykák szerint mindez akkor történt, amikor Katalin Lajos herceggel volt várandós. A hírt azonban sosem erősítette meg senki, valamint Rose Hanbury azóta is találkozott a házaspárral, és látszólag jó viszonyt ápolnak Katalin hercegnével, így könnyen lehet, hogy csak a képzelet szüleménye. 

Ezek a pletykák soha nem tűnnek el, még akkor sem, ha nincs olyan igazság, amely azt sugallná, hogy igazak

– mondta a könyv írója, Omid Scobie.

Vilmos herceg ügyvédei azonban 2019 áprilisában leállították a megcsalással kapcsolatos vádakat. Rose Hanbury egyébként Károly király koronázásán is ott volt idén májusban, és ő is férjnél van.

Via