A királyi család rajongóinak már korábban feltűnt, hogy Károly király ujjai duzzadtak, legtöbbször a kolbászujjak kifejezést használják rá. Most megszólalt egy szakértő, aki elárulta, hogy mi okozhatja a jelenséget. 

Károly király ujjai ezért lehetnek duzzadtak 

Az elmúlt hónapokban rendszeresen cikkeztek a magazinok Károly király ujjairól. A keze akkora nyilvánosságot kapott, hogy a közösségi médiában is szó volt róla, voltak, akik mémeket is csináltak Károly királyról. A dolog felkeltette a szakértők figyelmét is, akik elárulták, hogy pontosan miért lehetnek duzzadtak Károly király ujjai. 

Hivatalosan Károly király nem erősítette meg a véleményeket, és a palota sem közölt ezzel kapcsolatban hivatalos álláspontot. Ám az uralkodó korábban már viccelődött a vastagabb ujjaival. 

A The Mirror azzal kezdte a magyarázatot, hogy korábban több szerző is elárulta, Károly király jóval vastagabb ujjakkal született, mint a családban bárki. Erzsébet királynő is megjegyezte, hogy Károly királynak jóval hosszabb, vastagabb ujjai vannak, mint neki vagy Fülöp hercegnek. 

Meglehetősen nagyok, de finom, hosszú ujjai egészen eltérnek az enyémtől, és minden bizonnyal nem az apjáé. Érdekes lesz látni, mivé válik később

– ezt Erzsébet királynő a zenetanárának írta még évtizedekkel ezelőtt. Az elmúlt időszakban látványosan nagyobbak lettek az ujjai, így egy háziorvos is megszólalt a témában. 

Dr. Chun Tang a Daily Mailnek elmondta, hogy a puffadt, duzzadt ujjak gyakran vízvisszatartásra utalnak. Ezt számos dolog okozhatja, de az is előfordulhat, hogy gyulladás áll a háttérben. Károly királynak lehet akár ízületi gyulladása, bakteriális fertőzése, de az is előfordulhat, hogy valamilyen tüdőbetegsége volt korábban.

Az egyéb lehetőségek közé tartoznak az allergiás reakciók, a gyógyszeres mellékhatások, a sérülések és az autoimmun betegségek

– magyarázta az orvos. 

Károly király láthatóan nem veszi túlságosan komolyan a dolgot, mivel még viccelődni is szokott. Éppen ezért a szakértő szerint nagy valószínűséggel nem súlyos az állapota. 


Via