Végre felkerült a Netflixre Harry herceg és Meghan Markle dokumentumfilmjének első három epizódja, melyek a brit médiát veszik célba. Továbbá ezekben a részekben a hercegi pár egyebek között felidézi a brit királyi családtól való keserű szakításukat is. Vajon a doku miatt újabb botrány készülődik az angol királyi családban?  

Az első jelenetek 

Az első jelenetekben Harry a Heathrow repülőtéren láthatjuk. A felvételek 2020 márciusában a Megxit-válság csúcspontján készültek, akkor, amikor Harry magas rangú királyi tisztként készült elhagyni az Egyesült Királyságot. 

Ez a kötelességről és a szolgálatról szól, és úgy érzem, hogy ennek a családnak a tagjaként kötelességem feltárni ezt a kizsákmányolást és megvesztegetést, ami a médiánkban történik

- mondja.

Ezt követően Meghan is felbukkan, aki azt mondja: 

Sajnos, ha valamiért kiállunk, akkor elpusztítanak minket. 

A brit média

A sorozat első néhány percében Harry egyértelműen a brit médiát veszi célba, amikor azt mondja: 

Senki nem tudja a teljes igazságot. Mi ismerjük a teljes igazságot, az intézmény ismeri a teljes igazságot, és a média tudja a teljes igazságot, mert részt vettek benne

A Buckingham-palota valószínűleg felkészült arra, hogy a sorozat tele lesz „atombombákkal”, a helyzetet pedig még inkább árnyalja, hogy Harrynek rendívül feszült a viszonya az apjával, Károly királlyal, valamint a testvérével, Vilmos herceggel is. 

Olyan, mint Diana 

A sajtóval kapcsolatos korai tapasztalatairól egyébként Meghan is megszólal az első jelenetekben: 

Az arcom mindenhol ott volt, az életem mindenhol ott volt. 

Egy ponton pedig Harry az édesanyjához, Diana hercegnéhez hasonlította Meghant. Mint ismert Diana 1997-ben halt meg egy tragikus autóbaleset következtében, miközben a paparazzik üldözték. 

Annyira hasonlít az édesanyámra, ugyanilyen magabiztos volt és tele volt melegséggel. 

- mondta az első epizódban Harry. 

A család védelme 

Elfogadom, hogy világszerte lesznek olyan emberek, akik alapvetően nem értenek egyet azzal, amit tettem és ahogyan tettem. De tudtam, hogy mindent meg kell tennem, hogy megvédjem a családomat, különösen azután, ami anyámmal történt.

– tette hozzá Sussex hercege.

Az első epizódok tehát már most alaposan felkavarták az állóvizet, vajon újabb botrány készőlődik emiatt az angol királyi családban? Az első három rész tehát mától, december 8-tól látható, a következő három pedig december 15-én kerül majd fel a Netflixre. Az interjúk egyébként a sorozat szerint augusztusban, a II. Erzsébet királynő halála előtti napokban fejeződtek be. 

(via és via)