Magyra idő szerint vasárnap hajnalban hozták nyilvánosságra, hogy 54 éves korában Matthew Perry meghalt.

Rengeteg rajongó és kolléga áll értetlenül a történtek előtt, mert a hírek szerint két órával a halála előtt még pickleballt játszott. Később elküldte asszisztensét, aki nem sokkal később visszatért, de a színészt akkor már élettelenül találta meg a jakuzziban.

A halál pontos okát egyelőre senki nem tudja, de a követők a körülményekből kiindulva a szívmegállást és a fulladást valószínűsítik – ám ezt egyelőre senki nem erősítette meg hivatalosan.

Matthew Perry-t a művészvilág is gyászolja

A színész legismertebb alakítása Chandler Bing szerepe a Jóbarátokban. A legendás sitcomban 1994 és 2004 között láthatták a nézők, de később más népszerű filmekben is feltűnt.

Matthew Perry önéletrajzi könyvében bevallotta, hogy a gyógyszerek és az alkohol megkeserítették az életét a ’90-es években, súlyos függőséggel küzdött, többször járt elvonón is.

A Jóbarátok további 5 főszereplője még nem reagált nyilvánosan a halálhírre, de a sorozat egy másik ikonikus karakterét, a Janice-t alakító színésznő, Maggie Wheeler már meg is emlékezett Matthew Perry-ről.

Az Instgramon egy közös jelenetükből kivágott fotót posztolt az alábbi szöveggel:

Micsoda veszteség. Hiányozni fogsz a világnak, Matthew Perry. Az öröm, amit oly sok embernek okoztál rövid életed alatt, tovább fog élni. Áldottnak érzem magam, hogy ennyi kreatív pillanatot oszthattam meg veled.

A megosztott képen az látható, ahogy Maggie rajongva néz partnerére a Jóbarátok egyik jelenetében.

A most 62 éves színésznő hosszú éveken át alakította a sorozatban Matthew Perry barátnőjét. A forgatások alatt nagyon jó viszony alakult ki a két színész között, így Maggie Wheeler is megdöbbent szeretett kollégája halála miatt.

via