Az legendás szupermodell, Naomi Campbell elárulta, kábítószer-függősége kishíján megölte őt a karrierje csúcsán, még a 90-es években. 

Őszinte vallomás

A divatikon őszintén beszélt korábbi szerhasználatáról az AppleTV+ új dokumentumfilmjében, a „The Super Models”-ben, és bevallotta, hogy a kokainhoz fordult, mert azt hitte, így sikerülhet megbirzkóznia a gyermekkori traumáival, valamint a gyásszal, amit az olasz tervező és közeli barát, Gianni Versace halála miatt érzett. 

Azt hiszem, amikor elkezdtem, a gyászt próbáltam leplezni 

– mondta Campbell, továbbá hozztette: 

Azt hiszed ez meggyógyítja a sebeket. Nem. Valójában hatalmas félelmet és szorongást okozhat. Szóval nagyon dühös lettem. 

Megrendült

Naomi elmondta, teljesen megrendült, amikor megtudta, hogy Versacét 1997-ben Miami Beach-i otthona előtt meggyilkolták. Gyakorlatilag egy világ omlott benne össze, ennek kapcsán így fogalmazott: 

Mindig arra ösztönzött, hogy menjek tovább, még akkor is, amikor azt hittem nem leszek rá képes. Szóval, amikor meghalt, akkor összemlottam a gyásztól. 

5 évig küzdött 

A brit születésű modell ezt követően 5 évig küzdött a függőségével, sőt egy 1999-es fotózáson annyira rosszul lett, hogy össze is esett. A szupermodell később azonban úgy döntött rehabilitációra megy. 

Ez volt az egyik legjobb dolog, amit akkoriban magamért tettem 

– vallotta be Campbell, akit Versace halála mellett egyéb traumák is gyötörtek, például az, hogy az apja elhagyta az anyját. A divatikon egyébként korábban, egy 2000-ben készült interjúban beszélt arról, hogy elhagyta az apja, ennek az interjúnak a részletei szerepelnek most a „The Super Models” című dokuban is. Campbell akkor a történtek kapcsán így fogalmazott: 

Sok problémám volt gyerekkorom óta. Többek között az is, hogy nem ismertem apámat. Ez sok mindent felvet. Az egyik érzésem a harag, ez pedig szerintem a bizonytlanságon és a magányon alapszik. 

(via)