Kiderült, hogy Sarolta hercegnő egy kevésbé előkelő nevet visel az iskolában. Katalin hercegné és Vilmos herceg kislánya nem használja a teljes nevét az intézményben, de ez nincs másképp György herceg és Lajos herce esetében sem. Ennek az az oka, hogy a házaspár azt szeretné, hogy a gyerekeiknek normális gyerekkora legyen. 

Ez a teljes neve

Sarolta hercegnő 8 évvel ezelőtt látta meg napvilágot Sarolta Erzsébet Diana néven. Katalin hercegné és Vilmos herceg a két második névvel a kislány dédnagymamája, Erzsébet királynő és a nagymamája, Diana hercegné előtt akartak tisztelegni. Angolul Sarolta hercegnő teljes hivatalos neve az lenne, hogy Her Royal Highness Princess Charlotte of Wales, de ez elég hosszú, valamint nem biztos, hogy a legjobb választás egy iskolai intézményben.

Most kiderült, hogy Vilmos herceg azt a módszert alkalmazza, amit vele is csináltak, amikor ilyen idős volt, hogy az édesapja címét vette fel vezetéknévnek. Ebből kifolyólag Sarolta hercegnő vagy Sarolta Cambridge vagy Sarolta Wales néven fut az iskolában, attól függően, hogy megváltoztatták-e a nevet, amikor Erzsébet királynő elhunyt. II. Erzsébet halála után Vilmos herceg lett Wales hercege, Katalin hercegné pedig Wales hercegnéje, ezért ezt a titulust kapták meg a gyerekeik is.

Először viselhet tiarát 

Károly király koronázása fontos esemény lesz Sarolta hercegnő életében is, mert ez lehet az első alkalom, amikor a nyilvánosság előtt tiarát fog viselni. Az érdekesség, hogy az édesanyja, Katalin hercegné éppen arra készül, hogy megtörje a hagyományokat, és tiara nélkül akar részt venni a nagy napon.

Via