Egyre több figyelem terelődik Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekeire, a királyi család lelkes rajongói ugyanis odáig vannak György és Lajos hercegkért, valamint Sarolta hercegnőért. Éppen ezért mindent, ami velük kapcsolatos tudni szeretnének. 

Imádják Saroltát 

Az utóbbi időszakban jelentős figyelem irányult a leendő királyra, György hercegre, ő ugyanis nagy eséllyel komoly és fontos szerepet kap majd nagypapája, Károly király koronázásán, de a monarchia iránt érdeklődők Sarolta hercegnő sorsa kapcsán is mindig nagyon izgatottak. Most például azt szeretnék tudni, mikor és milyen apropóból viselhet majd Katalin és Vilmos lánya nyilvánosan tiarát. 

A tiara kérdés

Nos, a királyi szakértők szerint erre még bizony várni kell, sőt nem kizárt, hogy  Sarolta először majd az esküvője napján viselhet tiarát. Bár a tiara viselését illetően nincsenek szigorú szabályok, de a királyi család női tagjai jellemően nem viselnek bonyolult fejdíszeket, egészen a házasságkötésükig. Példának okán András herceg lányai, Eugénia és Beatrix hercegnő sem viseltek tiarát egészen addig, míg férjhez nem mentek. 

Az első alkalom 

Itt azonban fontos megemlíteni, hogy van egy nagy különség a nővérek és Sarolta között, még pedig az, hogy Eugénia és Beatrix nem a királyi család dogozói tagjai. Éppen ezért nem kizárt, hogy a kis hercegnő, Anna hercegnő és Margit hercegnő példáját követve, sokkal előbb viselhet majd tiarát. Anna – az uralkodó egyetlen lánya – először alig 17 évesen viselt tiarát, majd a 21. születésnapján is lehetett rajta látni díszes fejdíszt. Nem kizárt, hogy ezt a hagyományt Sarolta is követ majd, annyi biztos, hogy az első ilyen alkalom jelentőségteljes, kiemelkedő mérföldkő lesz az életében. Sarolta első tiarájával kapcsolatban pedig nagy kérdés, hogy a debütálásra melyik dizájnt választja majd. A legjobb választásnak a Cartier Halo tűnik, amit fiatal nőként Margit és Anna hercegnő is viselt, sőt ezt az impozáns darabot választotta Katalin hercegné is, amikor hozzáment 2011-ben Vilmoshoz. 

Az esküvője napján Katalin a Cartier Halo tiarát viselte /Fotó: Getty Images/Max Mumby/Indigo

A család képviselete 

Sarolta egyébként jövőben nagy valószínűséggel a nagyapját, Károly királyt, valamint az édesapját, Vilmos herceget fogja képviselni a királyi eseményeken, például az állami banketteken. Tiarát így nagy eséllyel ezeken a programokon fog majd viselni, ugyanis manapság már nem jellemző, hogy a kiályi család tagjai a nyilvánosság előtt viselik a díszes fejdíszeket. 

(via)