A királyi szakértő, Tom Quinn szerint Katalin hercegné és Vilmos herceg között kisebb csetepaté alakult ki amiatt, hogy a 9 éves György hercegnek pontosan milyen szerepe is lesz Károly király koronázásán. 

Fontos szerep

Arról, hogy milyen szerepet kap majd György még nem adott ki a palota konkrét információkat, csupán annyit lehet tudni, hogy fontos részvevője lehet majd a ceremóniának. Mint ismert Károly király koronázásra május 6-án kerül sor, s bár a résztvevők listjáját sem közölték még hivataloan, azt biztosra lehet venni, hogy a trónörökös Vilmos, valamint a felesége, Katalin és a gyerekeik, György és Lajos hercegek, illetve Sarolta hercegnő is ott lesz. 

Kicsit összekaptak

A wales-i herceg és hercegné azonban nagyon úgy fest kicsit összezörrent a koronázás miatt, ugyanis attól tartanak, hogy túl nagy nyomás helyezedik majd a 9 éves Györgyre. A királyi szakértő állítja, a háttérben heves viták folynak arról, milyen szerepet fog játszani György a nagypapa koronázásán, a szülők ugyanis nagyon aggódnak a kis hercegért. Bár Katalin és Vilmos gyerekei már több nyilvános eseményen is részt vettek, György számára ez lenne az első kiemelten fontos feladat, így nem csoda, hogy szüleit kétségek gyötrik azzal kapcsolatban, hogy gyermekük készen áll-e minderre. 

György koronázási szerepe kísértetiesen hasonlít arra, amikor Vilmost és Harryt kényszerítették arra, hogy részt vegyenek olyan hivatalos eseményeken, amiken a koruknál fogva még nem kellett volna. Ilyen volt például Diana hercegné temetése is, ahol a két fiú közvetlenül az édesanyjuk koporsója mögött sétált. Az angol királyi családot akkor sokan kritizálták, mondván, szörnyű dolog volt két ilyen fiatal fiút, különsen Harryt rávenni erre. Szóval azt gondolom, az emberek emlékeznek erre...

– mondja Quinn.

Kamilla unokái is ott lesznek

Információk szerint a koronázáson a királyné, Camilla Parker Bowles öt unokája is részt vesz, azt azonban még mindig nem tudni, hogy Harry herceg, Meghan Markle és az ő két gyermekük, Lilibet és Archie ott lesznek-e. 

(via)