Vilmos herceg egy beszélgetés során árulta el, hogy melyik Lajos herceg egyik kedvenc játéka, amivel gyakran játszanak a gyerekek a családi eseményeken. A válaszán sokan meglepődtek, mivel ez a játék sokáig tiltott volt a brit királyi családban, de nem ő az egyedüli, aki szereti. 

Sarolta hercegnő és Lajos herceg imádják ezt a játékot 

Vilmos herceg és Katalin hercegné rendszeresen árulnak el családi titkokat. A walesi herceg egy korábbi interjúban elmondta, hogy a gyerekei nagyon szeretnék közösen játszani, két játékért pedig különösen rajonganak, azt egyik a Monopoly. A játék különösen nagy kedvence Lajos hercegnek és Sarolta hercegnőnek.  

Szeretjük a Monopolyt és a Risket, mindkettő jó játék, órákig megy, és általában mindenki nagyon összezavarodik, ha veszít, de én így szeretek játszani.

A herceg elárulta, hogy a játék képes komoly vitákat szülni, alkalmaként a gyerekek is kicsi túl komolyan veszik a Monopolyt. A társasnak egyébként már hagyománya van a családjukban, mivel a gyerekei imádják, így például karácsonykor is ezzel szoktak játszani, ilyenkor összegyűlik a család, és órákon keresztül szórakoznak. 

Vilmos herceg ezzel a kijelentésével azonban sokakat meglepett, hiszen a játék sokáig tiltott volt a királyi családban. Erről még 2008-ban számolt be a The Telegraph. Elárulták, hogy András herceg évekkel korábban kapott egy Monopolyt, az egyik látogatáson, akkor árulta el, hogy nem játszhatnak vele. Erzsébet királynő tiltotta ki a társast, a döntést azzal indokolta, hogy korábban nagy veszekedések törtek ki miatta. 


Via