A királyi család szigorú szabályok szerint él, és bizony Sarolta hercegnőre is nagy változások várnak, amikor az édesapja, Vilmos herceg lép a trónra. Itt vannak a részletek. 

Le kell mondania a címeiről?

Egy szakértő szerint Sarolta hercegnő kénytelen lehet lemondani majd a walesi címéről, ha Vilmos király lesz. Lényegében a címeit elveszíti, amikor az apja lesz a brit uralkodó a királyi család utódlási szabályai miatt. Azonban új címeket kaphat a jövőben. 

Mire Vilmos angol király lesz, legidősebb fia, György walesi herceg lesz. Ezzel Sarolta joga, hogy walesi hercegnő legyen, kirepül az ablakon, amikor bátyja megkapja a hivatalos walesi herceg címet, mert egy királyi hercegnő csak tarthatja meg, ha feleségül ment egy herceghez vagy egy herceg lánya. György húgaként azonban Sarolta egyik kategóriába sem fog tartozni.

Katalin hercegné és Vilmos herceg azonban szeretnék, ha Sarolta hercegnő és Lajos herceg között nagy jövő állna, és karriert építenének. Nem szeretnék, ha a két fiatalabb gyermekük úgy érezné, hogy ők csak pótlékok György herceg után. 

Jövőre már 10 éves lesz

A hercegnő 2015. május 2-án született a londoni Szent Mária-kórházban, magyar idő szerint 9:34-kor. Testtömege 3710 g volt. Első nyilvános szereplése még aznap este, magyar idő szerint 19:11-kor történt. Születése napján a Twitteren több mint 1,1 milliószor használták a #RoyalBaby hashtaget. Ugyanezen a napon este a hercegnő tiszteletére több londoni épület: a BT Tower, a Tower Bridge, a London Eye, a Millennium Bridge, a Trafalgar tér szökőkútja, a paddingtoni Hilton szálloda, illetve a belfasti városháza megvilágítása is rózsaszínre változott. 

Via