A barátok, a család támogatása, de akár néhány jó szó egy idegenhez elképesztő energiával tölthet fel téged és hihetetlenül jól esik a másiknak is. Kedvesnek lenni szóval nagyon menő, azonban mindenképpen ügyelj arra, hogy ne ess át a ló túloldalára. Ha úgy érzed kényszeressé válik számodra az egész, csak azért vagy kedves, mert attól tartasz, mit gondolnak rólad mások, akkor valami fixen nem oké. Önmagadért legyél kedves és ne azért, mert elvásároknak akarsz megfelelni. Íme 3 jel, amiből rájöhetsz, lehet, hogy túlzásba estél. 

Mindig mindenért elnézést kérsz 

A túl kedves emberek hajlamosak arra, hogy mindenért is, néha még a lélegzetvételükért is elnézést kérnek. Természetesen lehetsz udvarias és előzékeny másokkal, ha véletlenül nekimész valakinek az utcán evidens, hogy bocsánatot kér, de a hét minden napjában 0-24 sajnálkozni felesleges. Ha túl gyakran csinálod, elveszti az értelmét, számodra és a környezeted számára is. 

Mindig a mások igényeit helyezed előtérbe 

Az egyáltalán nem baj, ha szívesen segítesz másoknak, viszont, ha ez a segítségnyújtás a saját életed alakulásának rovására megy, akkor az már túlmegy a kedvesség határán. Akkor már valami olyat áldozol fel, amivel végsősoron magadnak ártasz. Vannak emberek, akik, ha nem is feltétlenül tudatosan, de kihasználják, ha te mindig minden körülmények között rendelkezésre állsz, szóval itt az ideje, hogy bizonyos szitukban megtanulj nemet mondani. Vedd észre, ha a saját igényeid háttérbe szorulnak és ne érezd magad rosszul azért, mert vágysz egy kis énidőre. Nem lehet állandóan másokat megmenteni, néha magadra is kell szánnod némi időt. 

Azon aggódsz kedvelnek-e mások 

Emiatt pedig mindig mindenkinek meg is próbálsz a kedvében járni. Na, most ez lehet durva lesz, de míg világ a világ lesznek olyan emberek, akik nem fognak kedvelni. Csak a saját energiáid emészted fel azzal, hogy olyan emberek elismeréséért kapálózol, akiktől valójában sosem fogod ezt megkapni. Nem kell, hogy mindenki kedveljen, ez tök normális, hiszen te sem vagy mindenkiért oda. Aki szeret téged, elfogad olyannak, amilyen vagy, szóval inkább koncetrálj rájuk, ahelyett, hogy valami elérhetetlenért küzdesz. 

(via)