Ha ezúttal nem szeretnél a sütéssel vacakolni és valami könnyű, gyors, de finom receptet keresel, akkor van egy jó hírünk: megtaláltad. Jamie Oliver 5 összetevős csokitorta receptje ugyanis egyszerű, de mégis nagyszerű. Ez az a finomság, amit pillanatok alatt el tudsz készíteni, egyetlen szelet után pedig a vendégeid nemhogy mind a 10 ujjukat megnyalják majd, de repetáért is könyörögni fognak. Na, és tudod, mi a legjobb az egészben? Ezúttal tényleg nem kell vacakolnod a sütéssel, mert ezt a tortát nem kell sütni, az összetevőket mindössze összekered és már kész is a csoda. Nyami! 😋

Hozzávalók

  • 300 g zabpelyhes keksz
  • 500 gramm krémsajt
  • 150 gramm étcsokoládé (minimum 70 százalékos) 
  • 8 túlérett banán
  • 225 g karamellkrém (dulce de leche)

Elkészítés 

Először is legyen kéznél egy 20 cm-es, csatos tortaforma. Ennek az alját kend be olívaolajjal és béleld ki zsírpapírral, majd kend be a papírt is olajjal. Ezután olvassz fel egy hőálló edényben, forró víz felett 50 gramm étcsokit. Ha ezzel megvagy, akkor szeld nagyobb darabokra a zabpelyhes kekszet, tedd egy turmixgépbe és keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal, addig amíg jól össze nem áll. Ha ez is kész, akkor az olvasztott csokival együtt tedd az őrölt kekszet egy tálba és keverd alaposan össze. Ezek után a csokis-kekszes keveréket öntd a már előzetesen olívával kikent tortaformába, egy spatula segítségével pedig egyenletesen oszlasd el. Ezt követően hámozd meg a banánokat, apró darabokra vágva tedd őket a turmixba, add hozzá a krémsajtot és a karamellkrémet, aztán keverd addig, amíg jó krémes nem lesz a massza. Ha ez is elkészült, akkor egyenletesen kend el a csokis- kekszes alapon, az elkészült tortát pedig egy éjszakára tedd be a fagyasztóba. Tálalás előtt két órával vedd ki, a tetejére reszelj a maradék étcsokiból, de akár fel is olvaszthatod és úgy díszítsd. Kész is, ugye, milyen finom? 

(via)