A nyári forróságban nincs is jobb mint egy finom, hűsítő jegeskávé. Persze a hagyományos tejeskávédat is feldobhatod egy kis jéggel, de néha azért elengedheted a fantáziád, és kreálhatsz otthon is egy csinos kis fancy kávét. Hiszen ezzel pénz is spórolhatsz, arról pedig már nem is beszélve, hogy a barátnőid tutira odalesznek a díszes jegeskávékért, amikkel megkínálod majd őket.  

Epres-fehércsokis Mocha Frappé 

A kávés receptek tárháza ráadásul gyakorlatilag kimeríthetetlen, tényleg mindennek csak a képzeleted szabhat határt. Az ízek számtalan kombinációjának hála, akár minden csajos összejövetelen más-más finomsággal készülhetsz, így pedig garantáltan te leszel a jegeskávé készítés koronázatlan királynője. Most mutatunk is egy epres-fehércsokis mocha frappét, aminek senki, de tényleg senki nem tud majd ellenállni. 

Hozzávalók

  • Kávé (ofkorz) 
  • Jég 
  • 125 mil tej (lehet sima, laktózmentes, de akár növényi is 
  • 1 kanál vaníliapor 
  • 1 kanál eperszirup 
  • Fehércsokoládé 

Elkészítés 

Először is főzz le egy eszpresszó kávét, majd öntsd át egy turmixgépbe. Ehhez add hozzá a tejet, majd a vanílaport és az eperszirupot. A fehércsokit olvaszd fel, aztán az is mehet a keverékhez. Ezután az egészet turmixold egybe. Ez a finomságot érdemes magas falú üvegpohárban tálalni, hiszen csodás látványt nyújt. A hűsítő hatás érdekében persze ne feledkezz meg a jégkockákról sem. 😃 Ha szeretnéd a tetejére még tehetsz egy kis tejszínhabot, hogy még fényűzöbb legyen az összhatás. Az egész 2 perc alatt kész és valami káprázatos. Kinézetre is pazar, az íze pedig valami mennyei. 

(via)