Az esküvői ajándék kiválasztása a legtöbb vendég számára problémát okoz. Bár manapság már sok pár utal a meghívóban arra, hogy ajándék helyett inkább pénz szeretnének, sokan mégis örülnek a hagyományos ajándéknak. A válogatás folyamata izgalmas, ám van pár dolog, amit sosem szabad a párnak adni. 

Valami használt

Sokan a korábban ajándékba kapott, nem használt dolgokat egészen egyszerűen továbbajándékozzák. A szakértők szerint ezt sosem szabad tenni, még akkor sem, ha az adott tárgy nem volt használva. A pár számára ez nagyon kellemetlen szituációkat teremthet, és tiszteletlenségnek is számít.

Ajándék egy személynek 

Láttál egy csodaszép ékszert, amiről rögtön a menyasszony jutott eszedbe? Vagy találtál egy ritka könyvet, amiért rajongana a vőlegény? Elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy megvedd valamelyiket, de a szakértők szerint ez hatalmas illetlenség. Az esküvőn sosem szabad csak az egyik felet megajándékozni. Az ajándék a pár közös életét szimbolizálja, ezért olyan dolgot válassz, ami mindkettőjüknek szól. 

Ajándék a babának

Még abban az esetben sem illik a babának ajándékot venni, ha a menyasszony éppen várandós. Az esküvő a párról szól, ezért érdemes olyan dolgot ajándékozni, amivel a párt köszöntöd. Egyes babonák szerint a gyerekeknek szóló ajándék még balszerencsét is hoz, így ezeket érdemes a babaváróra tartogatni. 

Vicces ajándékok 

Elsőre jó ötletnek tűnhet egy vicces ajándék, de a szakértő szerint sok kellemetlen szitut okozhat. Legtöbbször a párok nem nevetnek az ilyen ajándékokon, sőt, kellemetlenül érzik magukat. A vicces ajándékokat inkább az esküvő előtt add oda, a lánybúcsú vagy legénybúcsú pont ideális erre.

Olyasmi, ami nem szerepel a listán 

Sok pár készít listát a lehetséges ajándékokról, hiszen ez megkönnyíti a vendégek helyzetét, és ők sem kapnak öt tányérkészletet. Éppen ezért ajánlott a listánál maradni, és olyan dolgot választani, aminek biztosan örülni fog a pár. Ha nincs lista, és bizonytalan vagy, akkor nyugodtan rákérdezhetsz a közelebbi családtagoknál, vagy a menyasszonynál. 


Via