Szinte vírusként terjed az interneten ez a recept, ami azt ígéri, hogy elkészítheted vele életed legfinomabb krumpliját. Egymás után próbálják ki az emberek, hiszen egyszerre lesz nagyon ropogós és omlós

Ez a világ legfinomabb krumplija 

A krumpli egy nagyon egyszerű étel, de a tökéletesen ropogós, belül mégis omlós köret elkészítése már nem annyira könnyű. Most hoztunk egy receptet, amivel neked is biztosan sikerülni fog!

Hozzávalók: 

  • 2 kg King Edward burgonya
  • két gerezd fokhagyma
  • néhány szál rozmaring (szár nélkül)
  • egy citrom héja
  • tengeri só
  • 500 g zsír

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A burgonyát hámozd meg és vágd kockákra, majd egy fazék hideg vízben tedd fel főni, és adj hozzá sót. A fokhagymát hámozd meg, törd össze és a rozmaringgal együtt add hozzá a krumplihoz. Tegyél rá fedőt, várd meg amíg felfő, majd ezután 10 percig főzd. 

Miután a burgonya megpuhult, szűrd le, és hagyd pár percig az edényben száradni. Ezután tedd a zsírt egy tepsibe, majd öntsd bele a krumplit. Nagyjából 15 percig kell sütnöd, időnként egy kanál segítségével forgasd a krumplikat, hogy mindenhol megpiruljanak.

Amíg sül a krumpli, reszeld le a citromhéjat, vágd össze a rozmaringot, majd adj a keverékhez sót. Ha elkészült a krumplit, szúrd meg a fűszerrel. 


Via