Szinte vírusként terjed az interneten ez a recept, ami azt ígéri, hogy elkészítheted vele életed legfinomabb krumpliját. Egymás után próbálják ki az emberek, hiszen egyszerre lesz nagyon ropogós és omlós!
Ez a világ legfinomabb krumplija
A krumpli egy nagyon egyszerű étel, de a tökéletesen ropogós, belül mégis omlós köret elkészítése már nem annyira könnyű. Most hoztunk egy receptet, amivel neked is biztosan sikerülni fog!
Hozzávalók:
- 2 kg King Edward burgonya
- két gerezd fokhagyma
- néhány szál rozmaring (szár nélkül)
- egy citrom héja
- tengeri só
- 500 g zsír
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A burgonyát hámozd meg és vágd kockákra, majd egy fazék hideg vízben tedd fel főni, és adj hozzá sót. A fokhagymát hámozd meg, törd össze és a rozmaringgal együtt add hozzá a krumplihoz. Tegyél rá fedőt, várd meg amíg felfő, majd ezután 10 percig főzd.
Miután a burgonya megpuhult, szűrd le, és hagyd pár percig az edényben száradni. Ezután tedd a zsírt egy tepsibe, majd öntsd bele a krumplit. Nagyjából 15 percig kell sütnöd, időnként egy kanál segítségével forgasd a krumplikat, hogy mindenhol megpiruljanak.
Amíg sül a krumpli, reszeld le a citromhéjat, vágd össze a rozmaringot, majd adj a keverékhez sót. Ha elkészült a krumplit, szúrd meg a fűszerrel.