Gondolkodtál már azon, melyik az a hely, ahol feltöltődsz a mindennapokban, és ahol az energiát gyűjtöd? Nos igen, a hálószoba lesz valószínűleg a megoldás! Éppen ezért, egyáltalán nem mindegy, milyen színűre fested a falat.

Ezeket a színeket kell kerülnöd a hálószobában

Nagyon fontos, hogy kerüljük a hálószobában az élénk színeket, valamint a túlzsúfolt elrendezést, a nagyon sok mintát. A  Journal of Experimental Psychology legújabb tanulmánya kimondja, hogy a színek hatással vannak az energiaszintünkre és a jólét-ézetünkre. Ez pedig máris magyarázatot ad arra, miért érzünk nagyobb izgalmat, amikor meleg színeket látunk. És persze arra is, miért alszunk nehezebben, ha élénk színű a fal.

Angie Cho feng shui-szakértő szerint az elsődleges színek túl nagy aktivitást váltanak ki az agyból, hogy el tudjunk aludni, ezért a következő színek kerülendők:

  • piros
  • narancssárga
  • zöld
  • kék
  • sárga

Ezeknek persze nem minden árnyalata tiltólistás, de az élénkebb verziók mindenképpen.

Milyen színt válasszunk a hálószobába, hogy jól aludjunk?

Nemcsak olyan színek vannak, amelyek irritálnak, de olyanok is, amelyek pedig megnyugtatnak minket. A pasztell színek például különösen alkalmasak az alváshoz szükséges lágy légkör megteremtésére. A Feng Shui szerint a földszínek is remek választásnak bizonyulnak. Jöhet tehát a bézs, a fehér, a zsályazöld, a terrakotta, a levendula lila és az éjkék is.

via