Roppant fontos dolog az önismeret, és fontos bepillantást nyerhetsz saját személyiségedbe a következő teszttel. A fenti kép csak egy illusztráció, az alábbi ábrán látod majd, hogy melyik három fotóról van szó. Mindhárom egy-egy folyót ábrázol...

Személyiségteszt, folyókkal

Szóval nézd meg az alábbi képet és döntsd el, hogy a három folyó közül melyik áll a legközebb hozzád. Nem kell túlgondolni, nincs helyes és rossz megfejtés, ne az eszeddel dönts, hanem a szíveddel!

Fotó: ValleyIsleLighting.net

Nos, A, B vagy C?

Ezt jelenti a döntésed!

Nos, a Valley Isle Lighting által is megosztott kiértékelés szerint a választásod arról árulkodik, hogy inkább optimista vagy inkább pesszimista beállítódottságú vagy-e.

Amennyiben az A folyót választottad, ez optimista beállítódottságod bizonyítéka. Ez az egyetlen folyó a három közül, amelyiken látszik, hogy merre folyik: el, távolodva a messziségben látható, fenyegető felhőktől. Optimistaként abban a képben ismersz a leginkább magadra, amelyik azt jelképezi, hogy a dolgok egyre inkább jobbra fognak fordulni, a nehézségek mostmár a múltban vannak.

A B képet ezzel szemben elsősorban a pesszimisták választják. Ezen a képen a folyó mintha nem is haladna semerre, ennek megfelelően általában te sem számítasz arra, hogy a jövő bármi pozitívumot hozna a számodra. A poharat nem félig telinek, hanem félig üresnek szoktad látni, és ha van előnye ennek a beállítódottságnak, akkor az az, hogy mindig mindenre fel vagy készülve, amikor tényleg beüt egy nehézség, az nem igazán ver oda téged.

A C kép tipikusan azok kedvence, akikben keveredik az optimizmus és a pesszimizmus. Ez párhuzamban áll a C fotó szimmetriájával: ugyanennyire kiegyensúlyozott vagy te is, ugyanannyira megvan benned a képesség a borúlátásra, mint a reményre.

Via