Pár évvel ezelőtt robbant be a fehér zaj, amit sokan imádnak. De egyre több zaj jelenik meg, itt van például a rózsaszín zaj, ami nem újdonság, mégis most kezdik el egyre többen felfedezni

Mi is az a rózsaszín zaj? 

A zaj lényege, hogy az alacsonyabb frekvenciák erősebben szólnak, mint a magasabbak, ezt úgy kell elképzelni, mintha az énekkarban az alt kóristák hangosabbak lennének, mint a szopránok. Minél alacsonyabb a frekvencia, annál erősebben zeng. A természetben nagyon sok rózsaszín zaj található, ilyen például vízesés, a tartós eső, a susogó lombkorona vagy a szélzúgás. A szakértők szerint a rózsaszín zaj sokkal kellemesebb, éppen ezért megnyugtatóbb az emberek számára. 

Így segít a rózsaszín zaj 

Mivel ebbe a csoportba tartozik többek között az eső és a szívdobogás is, így a kutatók szerint sokkal könnyebben álomba lehet tőle merülni, mint bármelyik másik zajtól. 

A kutatók azt találták, hogy a rózsaszín zaj javítja az alvást

– mondta Dr. Deborah Lee, a Dr. Fox Online Pharmacy háziorvosa, aki egy tanulmány alapján állítja ezt. 

Végeztek a rózsaszín zajjal vizsgálatok, az eredmények azt mutatják, hogy azok az emberek, akik erre aludtak el, mindössze 13 és fél perc alatt álomba szenderültek, míg a többieknek ez átlagosan 22 percbe telt. 

A hangterápia biztonságos és hatékony. Egy felmérés szerint a hangterápiát gyakorlók 70-80%-a számolt be arról, hogy javult az alvása. Még az álmatlanságban szenvedők is arról számoltak be, hogy a hangterápia előnyös. 


Via