A pszichológusok gyakran próbálnak egy-egy személyiségteszt alapján rájönni a páciensek rejtett képességeire és gondolataira.

Általában különböző képeket használnak ehhez a feladattípushoz, és attól függően, hogy ki mit lát bele ezekbe a motívumokba, vagy épp melyik áll közelebb hozzá, máris rengeteg információt árult el magáról.

Ha nem félsz az önismereti játékoktól, görgess tovább!

Személyiségteszt a folyók között

Az alábbi képen 3 különböző, folyót ábrázoló tájképet láthatsz. Nincs más dolgod, mint hogy kiválaszd közülük azt, amelyik a leginkább megragadja a figyelmed. Fontos, hogy valóban azt a képet válaszd, amelyiken először megakad a szemed.

szemelyisegteszt-cosmopolitan.hu
Forrás: valleyislelighting.net

Ha sikerült kiválasztanod a folyót, görgess lejjebb, hogy megtudd, a döntésed mit árul el rólad és arról, hogy valójában mitől érzed magad boldognak.

„A” folyó

Ha ezt választottad, akkor te egy alapvetően optimista személyiség vagy, aki a pozitív életszemléletét soha nem hajlandó megváltoztatni. Akkor érzed magad a legjobban, ha a barátaiddal töltheted a szabadidőd. Vidámságod ragadós, ezért sokan szeretnek a környezetedben lenni. Csak arra vigyázz, hogy a hozzáállásod ne váljon naivsággá!

„B” folyó

Bár alapvetően pozitívan állsz a világhoz, ha nehézségek támadnak, hajlamos vagy a legrosszabb forgatókönyvre felkészülni. Te akkor érzed magad a legboldogabbnak, ha biztonságot tudsz teremteni az élet minden területén. A realitás fontos, de néha azért engedj meg magadnak egy kis szabadságot és kötetlenséget is!

„C” folyó

Kiegyensúlyozott személyiség vagy, akiben egyaránt jelen van az optimizmus és a pesszimizmus is. Néha vannak hullámvölgyek az életedben, de pontosan tudod, hogy a változás örök. Élj a képességeiddel, és használd ki a lehetőségeid, ugyanis semmi nem bosszant jobban, mint az elvesztegetett idő.

via