Egy terhes nő teste olyan hormonális változásokon megy keresztül, amelyek szinte lehetetlenné teszik a teherbeesést, amikor egy megtermékenyített petesejt már a méhben növekszik.

Ennek ellenére a 30 éves Sophie-val megtörtént ez, egy hónapon belül kétszer esett teherbe.

Kétszer lett terhes

A nő 2020 augusztusában hozta világra lányait, Hollyt és Darcyt. Kezdetben azt hitték, hogy a lányok ikrek. Az orvosokat azonban meglepte a babák eltérő mérete, a második baba sokkal nagyobb volt, mint az első.

Később kiderült, hogy a lányok valójában nem ikrek, hanem egy hónap különbséggel fogantak a szuperfetáció miatt - ez az a jelenség, amikor a második terhesség röviddel az első után következik be.

azt hitték, ikrek

Az anyuka a szokásosnál is gyakoribb és kínzóbb rosszullétekkel küzdött, pár hét alatt többször is kórházba került emiatt.

Két babát hordtam ki, akik különböző fázisokban növekedtek, de ezt nem tudtuk. Nem tudtak rájönni, miért voltam olyan rosszul. Aztán azt mondták, hogy ikreket várok, de az egyik baba sokkal nagyobb volt, mint a másik, amit az orvosok sem értettek. A lányok külön burokban nőttek és saját placentájuk volt, így akkor tudtak táplálkozni, amikor akartak. 

A szülés után derült ki a dupla terhesség

A gyerekek születése után, a babák jelentősen eltérő méretei miatt kezdtek gyanakodni az orvosok, hogy mégsem ikerterhességről volt szó, ezért vizsgálatokat végeztek. Ekkor derült ki, hogy a babák nem ikrek.

Darcy 32 hetes baba volt, Holly pedig 36 hetes

— mesélte a fiatal nő. 


Via