Megtudtad, hogy babát vársz és most azon tűnődsz, hogy a terhesség kezdeti szakaszában szabad-e szexelni? Naná, hogy igen, bár pár dologra azért nem árt odafigyelni. 

A szex nem árt a babának, de...

Létezik egy általános tévhit, hogy a szex árthat a babának. Nos, tudnod kell, hogy ez nem igaz! A szex sem a  várandósság korai, sem a későbbi szakaszban nem árthat a babának, így amennyiben nincs orvosi akadálya annak – veszélyeztetett terhesség –, hogy szexelj, akkor csak hajrá, bátran élvezzétek egymást ebben a gyönyörű időszakban is a pároddal. 

A pozíciók kérdése

A terhesség alatti szex kapcsán sokszor felmerül, hogy milyen pózban a legkényelmesebb, illetve vannak-e olyan pozíciók, amik nem ajánlatosak. A várandósság előrehaladtával a misszionárius póz is macerás lehet, ellenben a lovaglópóz és a kutyapóz annál élvezetesebb. A korai időszakban ugyan még próbálkozhattok  többféle pozícióval, de már ekkor is érdemes kerülni azokat a testhelyzeket, amik bármiféle nyomást gyakorolnak a gyomorra. 

Ha vérzel szex után 

Lehet, hogy nincsen semmi baj, de ha terhesen vérzést tapasztalsz szex után, vagy csak szimplán azt érzed, hogy valami nem oké, akkor minél előbb keresd fel az orvosod! Inkább az derüljön ki, hogy nincsen semmi gond. Hidd el, nem éri meg kockáztatni!

Csak semmi síkosító! 

Alapesetben támogatjuk a síkosító használatát, azonban a terhesség korai szakaszában, vagyis az első trimeszterben jobb távol maradni tőle. Ennek oka, hogy az illatosított kenőanyagok károsíthatják a hüvely nyálkahártyáját, éppen ezért jobb parkolópályára tenni most ezt a kiegészítőt. 

A pasik félelme 

Sokszor a nők azért nem szexelnek a várandósságuk alatt, mert a párjuk retteg attól, hogy bajt csinál. Egyébként ez szorosan kapcsolódik az első ponthoz, vagyis, hogy a szex nem árthat a babának, de erről a pasidat is meg kell győznöd. Magyarázd el neki, hogy a pénisze nem érhet el olan messzire, hogy azzal kárt tegyen a babában, ugyanis ez anatómiailag lehetetlen. 

(via)