A spenót és a tészta külön-külön is remek ebédötlet, de együtt, olaszosan elkészítve, még izgalmasabb. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül, és csak pár dolog kell hozzá.

Mutatjuk a receptet!


Hozzávalók

  • 1 csomag tészta, a rigatoni a legjobb
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/4 csésze liszt
  • 1 1/2 csésze tej
  • 1/2 csésze író
  •  só, bors, parmezán ízlés szerint
  • 1 csomag friss bébispenót
  • 1/2 grillcsirke, felaprítva 

Elkészítés


Főzd meg a tésztát egy nagy fazék forrásban lévő, sós vízben, majd szűrd le és tedd félre. 

A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és tedd bele a lisztet, és addig kavard, amíg teljesen csomómentes nem lesz. Ezután add hozzá a tejet, főzd össze, majd vedd le a tűzről. 

Add hozzá az írót, a sót, a borsot és a  parmezán egy részét a lisztes keverékhez, és kezd el összedolgozni, akkor jó, amikor megolvad a sajt. Ezután kisebb adagokban add hozzá a spenótot, majd az előre elkészített sült csirkét és végül a tésztát.

Ha kész az étel, szórd rá a maradék sajtot.  


Via