Egy finom zabpelyhes reggelinél nincs is jobb, de azért néha nem árt egy kicsit feldobni az alap verziót. Most mutatunk neked 3 szuper alternatívát, amikkel neked is garantáltan energikusan indul majd a reggel. 

Zabpehely bogyósgyümölcsökkel

Ezt a finom bogyós keveréket hihetetlenül egyszerű elkészíteni, csak málnára, áfonyára, szederre, gránátalma magokra, apróra vágott mentára, kókuszvízre és jégre lesz szükséged. 

Hozzávalók 

  • 40 gramm zabpehely
  •  1 csésze áfonya
  • 1 csésze málna
  • 1 csésze szeder
  • ¼ csésze gránátalma mag
  • 1 csésze kókuszvíz
  • 1 evőkanál apróra vágott friss menta
  • ½ csésze jég

Elkészítés 

Először is a zabpelyhet főzd meg kétszer annyi magtejben vagy vízben. Forrald fel egy közepes lábosban, majd vedd alacsonyabb fokozatra, aztán fedő alatt hagyd főni úgy 5 percig, egészen addig, amíg a szemek meg nem puhulnak. Ezután a többi összetevőt keverd hozzá, a végén pedig jéggel hűtsd le az egészet, hiszen nyáron mégsem fogaszthatod tűzforrón. Az egész kb. 15 perc alatt kész, isteni finom és szuper egészséges. 😍

Zabpalacsinta 

Ráadásul, amerikai módra! Ha reggel egy kis egészséges édességre vágysz, akkor ez a zabpalacsinta hamar a kedvenced lesz. Könnyű, pikk-pakk megvan, és mennyei az íze. 

Hozzávalók 

  • 2 db tojás 
  • 1 banán 
  • fél bögre zabliszt 
  • fél bögre zabpehely 
  • egy csipet só 

Elkészítés 

A két tojást és a banánt alaposan keverd össze a zablisszttel és a zabpehellyel, majd add hozzá a csipet sót. Ezután egy teflonserpenyőbe önts egy kevés olívaolajat, ezután pedig terítsd bele a palacsintatésztát. Mindkét oldalát süsd 2-2 percig. Joghurttal, friss, szezonális gyümölcsökkel vagy egy kics juharsziruppal már tálalhatod is. 

Zabpizza 

Furcsán hangzik elsőre igaz? Pedig a végeredmény valami egészen zseniális, ráaádsul ezt a tésztát sem nyújtani, sem keleszteni nem kell. A zabpizza pár perc alatt elkészül, a sós reggeli kedvelőinek pedig egyenesen kötelező kipróbálni. 

Hozzávalók a tésztához 

  • 30 gramm zabpehelyliszt
  • 5 gramm útifűmaghéj
  • 1 db tojás
  • 60 gramm görög joghurt  (ha laktózérzékeny vagy, akkor laktózmentes)
  • só 
  • ízlész szerint fokhagyma és pizzafűszerek 

Hozzávalók a feltéthez 

  • 2 evőkanál cukormentes ketchup 
  • csirkemell sonka ízlés szerint 
  • 1 paradicsom
  • 50 gramm light reszelt sajt (ha laktózérzékeny vagy, akkor laktózmentes)

Elkészítés 

A tészta hozzávalóit keverd össze egy edényben, egészen addig, amíg egynemű masszát nem kapsz. Ezután egy serpenyőt nagyon vékonyan olajozz ki, ha van olajspray-d, akkor azzal még könnyebb dolgod lesz. Ezután a serpenyőbe kanalazd a tésztát, szépen egyenletesen, úgy, hogy kb. kör formát kapj. Végül tedd a sütőbe, egészen addig, míg szilárd nem lesz a teteje. Végül vedd ki és még egy kicsit fújd be olajjal a tetejét, hogy még ropogósabb legyen. Ha ez kész akkor jöhet a rá a ketchup, a csirkemellsonka, a paradicsom, a só, a pizzafűszerkeverék, és a sajt. Ezután mehet vissza a sütőbe, nagyjából 15 percre, és kész is!

(via)