Szebbnél szebb manikűröket készít neked a körmösöd? Tök jól kijöttök egymással és még a legújabb körömtrendekkel is képben van? Mindez szuperül hangzik, de korántsem jelenti azt, hogy a körmösöd profi abban, amit csinál. A szakértők szerint ha például a következő 3 hiba közül akár egyet is elkövet a körmösöd, érdemes elgondolkodnod azon, hogy leváltsd és soha többé ne menj hozzá

1. Csak akril műkörmöt vállal a körmösöd

Hogy ez miért rossz? Azért, mert az akril műköröm hosszútávon teljesen tönkreteszi (és elvékonyítja) a természetes körmeidet, a gombás és más bakteriális fertőzések kockázatázáról nem is beszélve. Azért, hogy az eredeti körmeid fellélegezzenek, a körmeidnek szüksége van időközönkénti szünetre. Ha ezt a körmösöd magától nem mondja/nem tudja, sőt, éppen ellene beszél, sanszos, hogy csak a pénzérdek vezérli őt.

2. Soha nem látod fertőtleníteni, takarítani

Ilyenkor persze arra asszociálsz, hogy biztos akkor csinálja, mikor nem vagy ott/miután elmentél, de legyünk őszinték. A körmösök annyira elfoglaltak, annyi vendégük van, hogy az szinte kizárt, hogy soha ne lásd a körmösödet fertőtlenítés közben! Ez viszont nem para, sőt, inkább csak jó hír, mert ez azt jelenti, hogy figyel a higiéniára. Aki nem takarít, azt nagy eséllyel nem izgatja a dolog.

3. KOLOSSZÁLIS RESZELŐT HASZNÁL

Ez inkább a pedikűrösökre igaz, de néhány manikűrös is szokta használni a kolosszális reszelőket, amik kb. úgy néznek ki, mint a nagy, lapos sajtreszelők. Ezek gyorson és fájdalommentesen távolítják a bőrkeményedéseket, viszont nagyon nagy rá az esély, hogy a kelleténél több bőrréteget távolítanak el a bőrödről, ami ugye, veszélyes és pár nap elteltével, nagyon fájdalmas is lehet. Azok a körmösök, akik ezzel a kellékkel távolítják el a száraz, kemény bőrt rólad, nem profik és nem is lelkiismeretesek.

Via