A körmözés szuper jó dolog, főleg, ha nemcsak magadnak csinálod, hanem van egy hihetetlenül jófej és aranyos körmösöd, aki minden szuper manikűr ötletedet megvalósítja neked. Vannak azonban olyan dolgok, amiket nem tudsz a körmös szakmáról, pedig jobb lenne, ha tisztában lennél vele. A következő 3 dolgot például tutira eltitkolja előled a körmösöd, akármilyen profi is legyen a szalon ahová jársz, és akármilyen is jóban vagytok!

1. egyszer biztosan gombásak lesznek a körmeid a manikűrözéstől

Ez van! Akármilyen elit vagy híres szalonba is járj, elképesztően nagy rá az esély, hogy valamikor az életben, legalább egyszer gombás fertőzést kapjanak a körmeid. Ez lehet attól, hogy nem megfelelően vannak eltisztítva a körmös felszerelések, kiegészítők, vagy akár attól is, ha a műkörmeid alatt egyszerűen "bepállanak" az igazi körmeid.

A körmösöd viszont soha nem fogja ezt elmondani neked, mert nem akarja, hogy rosszat gondolj róla/a szalonról és soha többé ne menj hozzá. Helyette inkább azt fogja javasolni, hogy kicsit pihentessétek a műkörmözést, hogy levegőzni tudjanak az igazi körmeid...

2. NEM MINDEN NAP TAKARÍTANAK A KÖRMÖSÖK

Oké, az alap felszerelést minden egyes használat után le kell fertőtleníteni, de gondolj csak bele: ha tényleg olyan népszerű a körmösöd, hogy alig tudsz hozzá a hétre foglalni hozzá egy 30 perces időpontot, akkor szerinted mennyi ideje van takarítani minden vendég után? Egy perc, kettő, három? Maximum egy gyors suvic fér bele, több tutira nem. 

A körmözés pedig megköveteli a legnagyobb higiéniát, mert érintkezik a bőrrel és minden köröm alatt lévő piszokkal, amit el kell takarítani, meg kell semmisíteni. Ha viszont 10 vendége van naponta a körmösödnek, sanszos, hogy nem fertőtleníti le napi 10-szer ugyanazokat a kellékeket. Jobb, ha ezt tudod!

3. NEM MINDEN KÖRMÖS HASZNÁL PROFI FELSZERELÉST

Tegyük fel, hogy laikusként beülsz körmöt csináltatni, zéró hozzáértéssel beülsz egy székbe és örülsz, hogy szépek lettek a körmeid. De vajon milyen hozzávalókat, kellékeket és lakkokat használt hozzá a körmösöd?

Ne felejtsd el, hogy a köröm- és bőrkímélő alapanyagok drágák, a silány minőségű, távol-keleti rendelős kiegészítők pedig nemcsak rossz minőségűek, hanem adott esetben tönkre is tehetik a körmeidet, a manikűrödet. Ha tehát rendszeresen jársz körmöshöz, azért érdemes utána nézned, pontosan mennyire is jó az az olló, amivel a körmeidet vágják és hogy mi is van abban a fukszia színű körömlakkban, amivel a manikűrödet festi a körmösöd.

Via