A körmözés nem csupa glam és csillogás: a csodás manikűrök elkészítése csak a hab a tortán! A munka alap része főleg anyagismeretből, gyakorlati tudásból (ami sokszor undi) és egészségügyi szabályokból áll, amiket el sem hinnéd, milyen sokan nem tartanak be. A szabályszegés a körmösöknél sem ritka, sőt, de olyan is, hogy egyszerűen csak nem képzett az, akihez jársz és fogalma sincs a dolgokról... neked viszont legyen! 

Következzen az a 4 súlyos hiba, amit a körmösök rendszeresen elkövetnek a szalonban, érdemes róluk tudnod! 

1. NULLA FERTŐTLENÍTÉS

Jól olvastad, a körmösöknek kell fertőtleníteniük. Ha te egyszer sem láttad, hogy a körmösöd áttöröl, letöröl, fertőtlenít, alkoholizál valamit, akkor ott valami nagyon nem stimmel. Ideálisan minden eszköz használata után és előtt IS meg kellene ezt csinálniuk, de sokan csak skippelik az egész történetet és inkább pletyiznek a vendéggel, ahelyett, hogy fertőtlenítenének. Elvégre, nem az ő körmük, ugye?

2. azonnal lenőtt köröm 

Az első két nap még szuper csilli-villi a körmöd, aztán hirtelen úgy néz ki, mintha egy hete nem jártál volna körmösnél? Ez nem a te felelősséged, hanem a körmösöd hibája! A körömágy megfelelő kezelése és visszatolása, igény esetén trimmelése is a körmösök feladata közé tartozik: ha ez nem teljesül, akkor totál lenőttnek nézhet ki a körmöd akkor is, ha pár napja voltál a szalonban. Te is tapasztaltad már ezt? Ideje körmöst váltanod! 

3. MINDENT RAGASZTÓVAL CSINÁL

A ragasztó szuper kis találmány, mert mindent helyrehoz, elegyenget és betömít, de azért ne felejtsd el, hogy az egészségre káros, még akkor is, ha bőr- és körömbarát. Ha a betört körmödre rányom a körmösöd egy adag glue-t és azt mondja, hogy rendben lesz, az nem oké! Ahogyan az sem, ha fedő- vagy alaplakknak használja a ragasztót a fényes fedés érdekében és még sorolhatnánk. Csak figyelj meg, mikor és mit csinál a körmösöd, ne csak a telód nyomkodd az időpontod közben és rá fogsz jönni, hogy a tied mennyit és mikor használ!

4. LETÖRI AZ AKRILKÖRMÖDET

Vannak olyan körmösök, akik szerint alapvető az akrilkörmöktől erőszakkal megszabadulni, mert szerintük „máshogy nem jön le”. Szóval, ahhoz, hogy ez megtörténjen, konkrétan letörik a körmödet. Ez nagyon nem oké. Az akrilkörmök eltávolításához le kell vágni és többször be kell áztatni (min. 10 percre) acetonos vízbe a körmöket és csak úgy lehet nagy gondossággal, aprólékos mozdulatokkal lenyomni őket. Ha ez a procedúra nincs érvényben a körmösdnél, az gáz, mert ez az egyetlen helyes eltávolítási mód, ami nem teszi tönkre teljesen a természetes körmeidet! 

Via