Sok nő álma, hogy lábfejei egész évben tökéletesek legyenek, ám ehhez elengedhetetlen megfogadni a pedikűrös tanácsait.

Ne lakkoz állandóan!

Úgy tűnhet, hogy a  körömlakkod  öt percig tart, ám időnként szükséges eltávolítani. Szakértő szerint fontos, hogy a lábkörmeid is pihenjenek, ugyanis könnyen elszineződhetnek. 

 Ha rendszeresen fested a körmeidet, tarts egy kis szünetet. Áztasd be a lábadat meleg sós vízbe, meglátod, hogy felfrissülnek. 

Soha ne hagyd ki az alaplakkot

Tudjuk, hogy időt spórolsz meg az  alaplakk  elhagyásával, azonban ezzel árthatsz is a körmeidnek.

Sok vegyi anyag kerül a körömlakkba, és ezek bizony hatással vannak a körömágyra. 

Elszineződhet a körömlemez, csúnya sárga lesz nélküle. A  lakk  gyengítheti a körmöt, ami teret enged a gombás fertőzéseknek, a töredezésnek, valamint a hámlásnak is. 

Használj lapos reszelőt

Az emberek többsége nem tudja, hogy pontosan mennyi elhalt bőrt kell eltávolítania a lábáról, ez pedig problémákat okozhat.
Helyette a pedikűrös azt tanácsolja, hogy használj lapos lábreszelőt, ami úgy néznek ki, mint egy nagyobb körömreszelő.

Fontos, hogy száraz lábon alkalmazd, mert nedvesen túl sok bőr jön le, ami nagyon fájhat. Soha nem szabad elvakultan dörzsölni, a fokozatosságra kell törekedni. 

Helyes körömvágás

Mindenki más technikára esküszik. Egyeseknek az válik be, ha nedvesen, ollóval válnak meg a körmeiktől, míg más irtózik ettől a módszertől.

Mindegy, hogy körömollót vagy körömcsipeszt használsz, csak legyen tiszta az eszköz. Nem feltétlenül kell zuhanyzás után levágni a körmöket, a legjobb szárazon, mikor már megszáradtak. 

Kitért arra is, hogy soha nem vágjuk le tövig, inkább hagyjuk meg a fehér részét a körömnek. 

Hidratálás

Hivatalosan minden zuhanyzás után hidratálnunk kellene a lábunkat is, ám ezt sokan nem teszik meg, ezért kiszárad a már említett terület. Ezenkíül az időjárás, a genetika és a folyadékbevitel is befolyásolja, hogy mennyire száraz a bőrünk. 

Sokan elfelejtik, de a szappan nagyon szárít. Mikor arcot mosunk, akkor azt is hidratáljuk, nélküle ugyanis húzódna a bőrünk. Használj lábkrémet, ami karbamidot tartalmaz, és óvja a bőrt.

via