Minden évszaknak megvannak a maga sminktrendjei: nyáron a színes szemhéjtusok, ősszel a matt ajakrúzsok voltak divatban, a téli szezonban pedig a metálfényű szemhéjfestékek, melyekkel nagyon egyszerűen meg lehet alkotni a legdögösebb ünnepi sminket, a cold girl-makeupot! Mutatjuk is, hogyan fest ez a szuper smink, amit nemcsak a nagy szilveszteri bulira, hanem a téli randikra is bármikor bevethetsz.

A metálfényű cold girl-makeup most a legnagyobb sláger

A cold girl-makeup nem más, mint egy ragyogó tekintetet imitáló smink, tele glitterrel, fénnyel és persze, mesés szemhéjfestékkel. Nem kell hozzá más, mint a sminkalapod (alapozó, korrektor, fekete szemhéjtus, spirál), plusz egy ezüstös  szemhéjpaletta, ideálisan két (egy világosabb és egy sötétebb) árnyalatban. 

A világos szemhéjfestéket a felső szemhéjadra kell felvinni, a sötétet pedig a szemhéjad külső sarkára. Ha azonban csak egy ezüstös szemhéjfestéked van, az is teljesen jó! A szemhéjfesték után csak a tökéletes tusvonalat  kell meghúznod és már készen is vagy! De nyugi, a cikk végén lépésről lépésre, videóban is személtetjük ezt, úgyhogy tutira nem fogod elrontani.

Most minden menő csaj ezt a makeupot hordja, ha extrázni akar, de az ünnepi szezonban te is bámulatosan néz ki, ha így sminkelsz. Mutatjuk, hogyan tudod elkészíteni magadnak! 

Így tudod magadnak elkészíteni a cold girl-makeupot!

  1. Alapozz, korrektorozz és a szemhéjadat se hagyd ki! Minél mattabb alapra kerül rá a sminked, annál extrábbnak fog hatni a végeredmény!
  2. Az alapozás után válaszd a legvilágosabb szemhéjfestéket és kend át vele az egész szemhéjadat. Végül a szemhéjad küldő sarkába a sötétebb árnyalatot is vidd fel.
  3. Jöhet a metálfényű szemhéjfesték és/vagy pigment! Óvatosan vidd fel az egész szemhéjadra: minél fényesebb végeredményt akarsz, annál többet figyél fel belőle.
  4. Ezek után jöhet a szokásos szemhéjtusozás, majd a pillák spirálozása. Készen is vagy! Az ajkaidra világos ajakrúzst vagy szájfényt vigyél fel, az orcákra pedig halvány rózsaszínű pirosítót, ha szeretnél.

Via