Néha jó kilépni a komfortzónából és a megszokottól eltérő frizurát vágatni, mint például az idén nagyon népszerű maxi bob vagy a tengerparti  S-hajvágás, amitől még a vékony szálú haj is sokkal dúsabbnak hat. A fodrászok szerint azonban minden arctípusnak megvan a hozzá legjobban illő frizurája – most pedig el is árulták, melyek ezek!  Mielőtt azonban nekilátsz, azonosítsd be az arcformádat, hogy tutira a hozzád illő frizurát vágasd !

OVÁLIS ARCFORMA

Akkor van ovális arcformád, ha az arcod hossza az álladtól a homlokodig nagyobb, mint az arcod szélessége. Az is gyakori, hogy a homlokod a legszélesebb pont az arcodon. 

Szerencsés vagy, mert neked szinte minden frizura remekül áll! A többi arcformával ellentétben bátran viselhetsz frufrut, rövid pixie-t, vállig érő frizurát vagy akár hosszú hajakat is! 

NÉGYZETES ARCFORMA

A négyzetes arcformáknál az arc hosszúsága és szélessége nagyjából megegyezik, az áll vonala pedig kifejezetten markáns és szögletes. Az orcák minimálisan telítettek, az arc pedig vékony.

Az arcodat leginkább a hullámos vonalakkal tudod lágyítani, ezért leginkább a pillangós hajvágás, valamint a többi középhosszú, enyhén hullámos frizurák állnak a legjobban.

KEREK ARCFORMA

Az arc szélessége-hosszúsága itt is megegyezik, ám az állkapocs kiemelkedése nem markáns, hanem inkább ívelt, telített alakú, az orcák pedig a legszélesebb pontjai az arcodnak. 

A legideálisabb választás számodra a vállig érő maxi bob vagy a hosszú, egyenes haj, ami elveszi a figyelmet az arcod kerekségéről és vizuálisan is hosszabbítja az arcodat. 

SZÍV ALAKÚ ARCFORMA

A szív alakú arc legnagyobb jellemzője a hegyes, kiemelkedő állkapocs és a homlok felé egyre szélesedű arcforma. Nem meglepő módon háromszögnek is szoktál hívni ezt arcformát! 

A leginkább ennek az arcformának állnak jól a frufruk. Ha neked is ilyen van, figyelj arra, hogy ne egyenesen vágd le a frufrudat, hanem lekerekítve, mert az egyenes hosszanti vágás szélesíti az arcodat! 

TÉGLALAP ALAKÚ ARCFORMA

Az ovális és a négyzet alakú arcforma keveréke. Jellemzője, hogy a homlok, az orcák és az állkapocs szélessége megegyezik, a homlok-orcák közötti különbség pedig nagyobb, mint a fülek távolsága.

Akkor jönnek ki az arcod legjobb vonalai, ha a hajadat oldalt és nem középen elválasztva hordod. Jól állnak a frufruk és a hullámos frizurák is, de az egyenes hajakat inkább kerüld el.

GYÉMÁNT ARCFORMA

Akkor van gyémánt arcformád, ha az ovális alakú arcodhoz kissé kiemelkedő állcsúcsod, hegyesebb és keskenyebb (nem laposabb!) homlokod, valamint magasabban ülő orcáid vannak! 

A magasan ívelt arcodhoz remekül mutatnak a rövid frizurák, amik keretbe foglalják az arcodat: az orcáknál kezdődő frufrus frizurák illenek hozzád a legjobban! 

Via