A szép és ápolt körmök nem merülnek ki az új nyári manikűrök festetésében: az is fontos, hogy rendszeresen törődj velük, mert csak így lesznek igazán erősek és ellenállóak a körmei! Ezt a legkönnyebben úgy tudod elérni, ha olyan köröm növekedést serkentő étrendet követsz, valamint vitaminokat szedsz, melyek segítségével az átlagosnál hamarabb újulhatnak meg a körmeid felületei. A következő tippjeinkkel már pár hét alatt szép, erős és nagyon csillogó körmeid lesznek!

ÉTKEZZ egészségesen!

A dietetikusok szerint az vagy, amit megeszel, ez pedig mindenképpen igaz: a körmeiden legalábbis biztosan meg fog látszani, ha kiegyensúlyozott táplálkozást követsz, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerekkel. A legjobb ételek, amik hozzájárulnak a köröm növekedéséhez a húsok, a tejtermékek, valamint a dió- és a babfélék. 

SZEDJ VITAMINOKAT!

Ha súlyos  vitaminhiányban szenvedsz, hiába kezdesz el hirtelen egészségesen étkezni, nincs az a zöldség- és húsmennyiség, ami gyorsan feltöltené a szervezet  vitaminraktárját. Ilyenkor (valamint akkor, ha meg akarod gyorsítani a körmeid növekedését) ajánlott olyan szépségvitaminokat enni, melyekben komplex B-vitaminok, A- és C-vitamin, valamint cink, vas és folsav is megtalálható.

KERÜLD EL A KÖRMÖSÖDET!

A szép manikűr szuper dolog, de abban minden körmös egyetért, hogy hosszútávon roncsolja a körmöket. Mivel állandóan reszelik, tapasztják és ragaszják a körmeidet, nem csoda, hogy egy idő után meggyengül a műköröm alatt. Ha nálad is ez a helyzet, legalább pár hónapig kerüld el a körmösöd látogatását, hogy újra megerősödjenek a körmeid! 

HASZNÁLJ KÖRÖMERŐSÍTŐ SZEREKET

A drogériákban rengeteg olyan lakkot, ecsetelőt és pakolást lehet kapni, melyek a bennük lévő vitaminokkal és ásványi anyagokkal kívülről is megerősítik a köröm felső rétegeit. Ezeket érdemes kipróbálni és rendszeresen használni, de az olyan mindennapi háztartásban szereplő élelmiszerek, mint a tojáslé, az olívaolaj, valamint a köröm élesztővel való átkenése is nagyon hasznos lehet.

TEGYÉL FEL BŐRÁPOLÓ PAKOLÁST!

A körmösök csak cuticle oil-nak (azaz körömágy- és bőrápoló olajnak) hívják azokat az ecsetelős szereket, melyeket a megtisztított (természetesen, a már körömlakk és géllakk-mentes körmökre, valamint) a köröm körüli bőrfelületbe kell bemasszírozni. Ezek az olajok extra tápanyagokkal látják el a körmöket, csakúgy, mint a körömerősítő lakkok.

TARTSD TISZTÁN A KÖRMEIDET!

Ha nem is mindennap, de minden másnap és harmadnap érdemes egy olyan körömápolási rutint kialakítanod, amire nem sajnálod az időt. Mosd át, tisztítsd le a körmeidet, piszkáld ki a koszt a körmeid alól, reszeld le a szélüket, tedd redbe a körömágyadat és végül, rakj rá egy kis pakolást, majd ecsetelőszert. Már két hét után szebbek, hosszabbak és erősebbek lesznek a körmeid! 

Via