Egyre gyakrabban hívják fel a szakértők a figyelmet a helyes zuhanyzásra. Sokan elkövetnek bizonyos hibákat tisztálkodás közben, és arra nem is gondolnak, hogy ennek milyen veszélyei lehetnek. 

Sokan kihagyják ezeket a területeket zuhanyzáskor 

Lindsey Zubritsky, bőrgyógyász, akit a TikTokon csak Dermguru néven ismernek, elárulta, hogy van 3 terület, amit szinte mindenki kihagy zuhanyzás vagy fürdés közben. Az emberek nagy része tudomást sem vesz róla, pedig kiemelten fontosak. 

A felsorolást a fül mögötti területtel kezdi. Sokan szinte csak akkor tisztítják meg, ha épp hajat mosnak. Pedig a mindennapok során sok szennyeződés lerakódik, sokszor ott gyűlik össze a korpa és a faggyú. Éppen ezért sokkal gyakrabban kell a területet megtisztítani.

A második terület, ami szerint a legtöbb embernél kimarad az a köldök. Sokan nem is gondolják, hogy szennyezett lehet, hiszen szinte egész nap takarja a ruha. Ám veszélyeket is rejt, mivel az elszaporodott baktériumok miatt köldökkő alakulhat ki. 

Ez egy szuper terület az izzadság, az elhalt hámsejtek és a szennyeződések felhalmozódására

– mondta a bőrgyógyász. 

Az utolsó, és harmadik terület pedig nem más, mint a körmök alatti rész. Lindsey szerint a körmök alatti felület a legtöbbször kimarad, mivel az emberek azt gondolják, hogy a kézmosás elegendő. A valóságban viszont minden zuhanyzáskor körömkefével kellene megtisztítani a részt. Sok baktérium, szennyeződés felhalmozódik. 

A nem megfelelő tisztálkodás a baktériumok felhalmozódását eredményezheti, ami akár fertőzésekhez is vezethet. Ebben az esetben bőrpír és különféle duzzanatok jelenhetnek meg a bőrfelületen, melyekkel azonnal orvoshoz kell fordulni.


Via