Itt az eperszezon, így sokszor találkozhatsz a zamatos gyümölccsel. Eheted csak a gyümölcsöt, vagy akár készíthetsz belőle sütit, fogyaszthatod zabkásával, esetleg salátaként. Most pedig eláruljuk, miért jó, ha minden nap megeszel belőle egy keveset!

Az eper segít a fogyásban

Régóta népszerűnek számít az eperdiéta, nem véletlenül. Az eper nagyon sok C-vitamint tartalmaz, ami gyorsítja az anyagcserét, és segíti a fogyást, emellett sok antioxidáns található benne, ami úgyszintén támogatja a fogyókúrát. A benne található elemi rostok pedig kifejezetten pozitívan hatnak az emésztésre. Persze egyetlen szem epertől nem fogsz lefogyni, de a megfelelő étrendbe bátran beillesztheted. 

Szebb lesz a bőröd

A friss eper rendszeres fogyasztása szép, egységes arcszínt eredményez. A C-vitamin, és az antioxidánsok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, és serkentik a sejtmegújulást. Segítségével gyorsabb a sebgyógyulás, és a pattanások utáni hegek is hamarabb eltűnnek. 

Megszűnik a vízvisszatartás

A nyári hónapokban sokan szenvednek a vízvisszatartás miatt, ami részben az időjárásnak, és a sok ülésnek köszönhető. Az eper segíti a felesleges folyadék eltávozását a szervezetből, ami jobb közérzetet is eredményez. 


Via