Bár a végső gyönyör mindkét fél számára nagyon hasonló, legalábbis érzésben, a női és a férfi orgazmus mégsem teljesen összehasonlítható. Van néhány lényeges különbség, ezeket szedtük most össze. 

Az idegvégződések kérdése 

Ugyan mind a csikló, mind a pénisz telis tele van idegvézdősekkel, amik az izgalmi állapot során játszanak kiemelkedő szerepet, mégis a van egy számottetvő különbség. Szó szerint számottevő, ugyanis a péniszben nagyjából 6000, míg a csiklóban 8000 idegvégződés található. Szóval anatómiai szempontból a nők a nyertesek ezen a téren. 

Meddig tart? 

Nos, ha az orgazmus időtartamát vizsgáljuk, akkor elmondható, hogy mi csajok egy kicsivel tovább élvezünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy a pasiknak nem jó, csupán arról van szó, hogy a végső gyönyör picit hosszabb ideig éljük meg. Ennek egyébként jó eséllyel köze van a már fentebb említett idegvézdősekhez. Szóval a nők orgamzusa kb. 20 másodpercig tart, míg a pasiké valahova 3 és 10 másodperc közé tehető. 

A csajoknak nem mindig jön össze

Viszont lényeges megemlíteni, hogy a nők nem minden esetben élveznek el. Ettől még lehetett nagyon jó az együttlét, de megesik, hogy a nagy O elmarad. A pasik esetében ez sokkal kevesebb esetben fordul elő, náluk általában azért orgazmussal zárul egy menet. 

Többszörös orgazmus 

Viszont az is igaz, hogy a nők inkább képesek a  többszörös orgazmusra, ráadásul általában alig pár perc telik el a kettő között. A pasik, ha elélveznek utána fixen nem tudnak azonnal újra csatába menni, szóval ebben (is) mi csajok vagyunk a győztesek. Persze kérdés, miért működik ez a nőknél? Nos, ha a csikló megtelik vérrel, akkor az nem távozik orgazmus után azonnal, ezért a csikló izgatott marad. Szóval, ha pasid kielégített, de még úgy érzed jöhet egy második kör, akkor ne legyetek reste tenni is az újabb gyönyör érdekében. 

Különféle módokon 

Az orgazmus kapcsán gyakori tévhit, hogy csak behatolás útján érhető el, ez azonban nem igaz. A pasik esetében a prosztata izgatása is hatalmas élvezettel zárulhat, a csajok esetében pedig a mellek stimulálása is orgazmushoz vezethet. 

(via)