A vagina illata sok szempontból fontos. Ha jó illatú, akkor csábító lehet, ha pedig megváltozik az illata, akkor akár betegségre is utalhat.

Szex után szinte természetes, hogy változik, de nem mindegy, hogy mennyire, milyenre és mennyi ideig érzed ezt a megváltozott illatot. 

így változhat meg a vagina illata

Szakértők szerint egyes illatok bakteriális fertőzésre utalhatnak, amelyeket nem szabad félvállról venni. Különösen az óvszer nélküli szex után fontos, hogy figyeljünk az esetlegesen megváltozott szagokra. 

A bakteriális vaginózis egyik klasszikus tünete a halszag, főleg az óvszer nélküli szeretkezés után, mivel ilyenkor a sperma kémiai reakcióba lép a hüvelyváladékkal. Ez pedig a természetes hüvelyflóra egyensúlyának felborulását okozza, amely nem megfelelő tisztálkodás esetén komolyabb gondokat is okozhat 

— magyarázta a szakértő, hozzátéve, hogy ez a fertőzés nem csak a pénisszel való behatolás során fordulhat elő, hanem akár szexeszköz, vagy orális kényeztetés is okozhatja.

Fürdeni szex után 

Bár kicsit talán illúzióromboló lehet, de a fertőzések elkerülése miatt hasznos a szex utáni tisztálkodás. Persze nem kell azonnal, és nem is kell feltűnően elvonulni a fürdőszobába, de egy frissítő zuhany nem árt, sőt, akár még utójátéknak is jó.  

Via