Manapság egyre többet olvasni arról, hogy szervezetünkre milyen jó hatással van a szex, ugyanis feltölt energiával, csökkenti a stressz, valamint javítja a szívműködést. Ellenben mi történik akkor, ha nem szexelünk? Valóban  szűzhártyát  növesztünk, vagy ez egy újabb tévhit? Szakértő elárulta, hogyan változik a vagina állapota ebben az időszakban. 

Visszanőhet a szűzhártya?

Sok nő tévesen azt hiszi, hogy ha hosszabb ideig nem feküdtek le senkivel, akkor bizony újra visszanőhet a szűzhártya, valamint utóléri őket a  hüvelyszárazság  is ám ezt a szakértő megcáfolta.

Nem szabad minden tévhitnek bedőlni, amit az interneten olvasunk. Ha már egyszer elvesztettük a szüzességünket, az úgy is marad, nem fog visszanőni a szűzhártya. Hüvelyszárazságot pedig inkább a menopauza idején lehet megtapasztalni.

Érzékibb élményben lesz részed

Ahogyan egy kapcsolatnál is megfigyelhető, a szex sokkal intenzívebb lesz a visszatérés után, mint előtte. Az izgalmak egyre jobban fokozódnak, ami érzékibb élményt nyújthat majd.

Úgy gondolom, hogy a nőknek jól kell érezniük magukat, és ha napi többször kívánják meg a párjukat, ne érezzenek miatta bűntudatot.

Fájdalmasabb szex

A legtöbb nő hosszabb szünet után enyhe feszülést érezhet a hüvely körül, ám ez teljesen természetes. Azért tapasztaljuk ezt az érzést, mert a hüvely összeszűkült, és nehezebben fogadja be a péniszt.

A kihagyás utáni pár alkalom kellemetlen lehet a szex, ám ez hamar meg fog szűnni, csak türelmesnek kell lenni. 


Elkerülnek a húgyúti fertőzések

Mikor az ember nemi életet él a pasijával, védekezés nélküli szex utat engedhet a különböző baktériumoknak, melyek bejuthatnak a húgycsőbe, és gyulladást okozhatnak. Ha hosszabb ideig elmarad a szex, akkor ezt biztosan elkerülheted.

Persze akkor sem kell aggódnod, ha a pasiddal gyakran estek egymásnak. Szerencsére csökkentheted a húgyúti fertőzés kialakulásának kockázatát, ha közvetlenül szex után kimész a mosdóba.


via