A spermával és az ejakulációval kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban, van köztük néhány nagyon bizarr is. Ezeket most ideje tisztázni! 

Magas a tápanyagtartalma 

Egyes állítások szerint a spermának magas a tápanyagtartalma, ezért ajánlatos lenyelni. Nos, a valóság ezzel szemben az, hogy a sperma tele van fruktózzal, vagyis a lenyeléséből semmiféle egészségügyi előny nem származik. 

Napokig élhet a lepedőn vagy a törölközőn 

A spermiumok a testben akár 5 napig is élhetnek, de a testen kívül nem. Ez egy általános tévhit, ami vírusként terjedt el a köztudatban, viszont semmi valóságalapja nincs. Ha a sperma ruhára, bőrre vagy egyéb más felületre kerül, akkor pár pillanattal később már nem életképes, így megtermékenyítésre sem képes. 

Az elfogyasztott ételek nincsenek hatással a spermára 

Nos, sajnos ez nem igaz. Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás, a helyzet pedig az, hogy az egészséges táplálkozás a spermáknak is segíthet. Dr. Damian Jacob Sendler, kutató szerint a helytelen táplákozás csökkentheti a spermiumok életképességét. A doki arról is beszélt, hogy egyes ételek akár kis mértékben sperma ízét is megváltoztathatják, de például az általános vélekedés, hogy az ananásztól édesebb lesz, nem igazán állja meg a helyét. 

Minél több a sperma, annál jobban élvezte a szexet 

Ez egy elképesztően nagy butaság! Ha valaki kis mennyiségű spermát termel, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem élvezt a szexet. A kis mennyiségű sperma alapvetően azt jelenti, hogy az ejakuláció valószníűleg azelőtt megtörtént, hogy a mirigyek elegendő mennyiségű spermát termeltek volna. Ez azonban nincs összefüggésben az élvezet mértékével. 

A szűk nadrág mítosz 

A szűk nadrág valóban nem a legjobb választás, egyes kutatások tényleg utalnak rá, hogy a szoros alsó negatívan befolyásolhatja a spermák minőségét, de a valóságban inkább az alsónemű anyaga az, ami igazán fontos. Érdemes pamutból készült darabokat választani, valamint olyat, amiben jól tudnak szellőzni a dolgok odalent, pláne mondjuk a nyári hőségben. 

(via)