Fogyaszt a sperma? Széppé teszi a bőrt a sperma? Lássuk be, hogy rengeteg kérdést tesznek fel az internetezők a témával kapcsolatban. Dr. Abraham Morgentaler most lerántotta a leplet a legnagyobb tévhitekről.

1. Az ananásztól finomabb lesz?!

Mindenki hallotta már az édes spermium mítoszát, ami szerint a kivi és különösen az ananász miatt más íze lesz a spermának. Nos, sajnáljuk, de ez nem így van. Ettől függetlenül fontos a gyümölcsfogyasztás! 

Giphy

2. Nem élnek örökké...

Egyes baktériumokkal ellentétben a spermiumok nem különösebben ellenállóak

- mondja Dr. Morgentaler.

Gyorsan elpusztulnak, ha hőnek, hidegnek, pH-változásnak, kiszáradásnak vagy sima víznek vannak kitéve, nem is beszélve a vegyszerekkel kezelt vízről, például a pezsgőfürdőben

- tette hozzá, tehát ez azt jelenti, hogy ha a pasiddal a pezsgőfürdőben játszadoztok és a sperma a vízbe kerül, nem leszel tőle terhes.

3. Attól még hanyagolni kellene 

Dr. Morgentaler két dologra kéri a férfi betegeit: maradjanak távol a kábítószerektől, ugyanis bizonyítottan csökkenti a férfiak termékenységét. A másik fontos dolog, „maradj hűvös” rész annyit jelent, hogy a rendszeresen pezsgőfürdőben ázó férfiak spermiumszáma alacsonyabb lehet.

4. Lenyelni vagy nem lenyelni?

A sperma valóban tartalmaz fehérjét, valamint cukrokat, amelyek energiaforrásként működnek, és lehetővé teszik a spermiumok úszását. Azonban nem hiszem, hogy egyhamar látni fogunk az ondó alapú edzés utáni fehérjeturmixokat

- jegyezte meg viccesen a szakértő.

Ez csupán annyit jelent, hogy csak akkor nyeld le, ha tényleg téged és a pasidat is beindítja a gondolat, mert az egészségedhez nem sokat fog hozzátenni.

5. Azok a fránya gyógyszerek

Leginkább azoknál a pároknál fontos, akik kisbabát szeretnének. Ha a pasi esetleg valamilyen gyógyszert szed, esetleg prosztata kezelésre, bizony megvannak a következményei. Egyes gyógyszerek a folyadék mennyiségét csökkentik, különösen azok, amelyeket a prosztata-megnagyobbodás tüneteinek kezelésére alkalmaznak (például gyakori vagy lassú vizelés). Az alacsony tesztoszteronszint pedig csökkentheti a termékenységet, valamint a sperma mennyiségét.

A spermában lévő folyadék többsége a ondóhólyagoknak nevezett mirigypárból származik, a maradék nagy része a prosztatából. Az ejakulált folyadék mennyisége csökkenni fog, ha a férfi kiszárad, és ha az előző néhány órában elélvezett.

Via