Meglepő dologról töltött fel videót az egyik orvos a TikTokra. Az orvos elárulta, hogy akad pár terület, amit szinte minden ember kihagy zuhanyzáskor. A legtöbben nem figyelnek rá oda, pedig csúnya fertőzéseket lehet kapni. 

Ezeket a testrészeket sokan kihagyják zuhanyzáskor 

Dr. Jen Caudle, amerikai háziorvos, aki a TikTokon is népszerű, egy videóban összegezte, hogy mely testrészeket hagyja ki a legtöbb ember tisztálkodás során. A videót eddig már 2,5 millió ember látta, a legtöbben pedig elcsodálkoztak a tartalmán. 

Az orvos azzal kezdte, hogy a legtöbben a fülük mögötti területről feledkeznek el. Ez a terület csak akkor kerül megtisztításra, ha az emberek hajat mosnak, vagy még akkor sem. Pedig nagyon sok szennyeződés gyűlik itt össze. 

Faggyúmirigyek összegyűjtik az izzadságot, ami eltömődéseket okozhat, ez pedig kiütésekhez vezethet. 

A másik testrész, amit nagyon sokan kihagynak az a köldök. Abbas Kanani beszélt erről korábban egy interjúban. Az orvos elárulta, hogy mivel apró a terület, ezért nagyon sokan elfelejtik, hogy sok szennyeződés, baktérium összegyűlhet itt

A köldök egy kicsit homályos hely, ahol a nedvesség baktériumok felhalmozódását okozhatja. 

A harmadik egy megdöbbentő rész, ez pedig nem más, mint a körmök alatti terület. Az orvosok elárulták, hogy hiába mosnak az emberek gyakran kezet, alaposan csak nagyon kevesen tisztítják meg a körmök alatti részt. Ennek ellenére nagyon sok baktérium rejtőzhet itt, melyek akár fertőzéshez vagy betegségekhez is vezethetnek.


Via