Hihetetlen, de egyre többen választják ezt az ékszert az eljegyzési gyűrű helyett. 

Nincs több gyűrűvel térdelős lánykérés?

A boldogító igen kimondása azt jelképezi, hogy két ember örökké együtt szeretne maradni. Összefonódnak, és terveik szerint, a kettőjük között lévő köteléket semmi nem szakíthatja szét. Erre pedig egyre többen úgy érzik, hogy létezik egy sokkal találóbb ékszert, mint az eljegyzési gyűrű.

Ugyan eddig alapvető volt, hogy valaki egy csillogó, ragyogó gyűrűvel kéri meg a kedvese kezét. Nagyon úgy tűnik, ez a meglehetősen drága hagyomány elkezdett kikopni kicsit.

Az új sláger ugyanis az örök karkötő, ami nemcsak jelképesen, de fizikailag is sokkal tovább tarthat, mint a gyűrű. Ennek lényege ugyanis, hogy nem található rajta csatt, amivel ki-be lehetne kapcsolni, és nem is lehet levenni a nap végén.

Örökké rajtad marad, ha ezt választod az eljegyzési gyűrű helyett

Egy különleges technikával forrasztják az ékszert, ami sokkal komolyabb szándékot igényel, mint egy gyűrű. Persze a szép üzenet mellett jogosan éri a kritika, hogy nem éppen praktikus, hiszen bizonyára neked is van olyan pillanatod, amikor nem esik jól viselni az ékszereidet. Ilyenkor pedig nagyon zavaró tud lenni, ha nem szabadulhatsz meg tőle.

A trend egyébként Milánóból érkezik, két jóbarát, Marta Caffarelli és Viola Baj Oleari ezt az ékszert már 1998-ban piacra dobták, hiába csak most futott be. Ugyan ők eredetileg egy 18 karátos modellt álmodtak meg, mostanra rengeteg fajtája létezik az örökkarkötőnek. Sőt, ennél az ékszernél sokkal nagyobb kreatív szabadság nyílik a gravíroztatásra is. 

via