Míg a tavalyi tavaszi-nyári szezonban a pink Barbiecore trenddel volt tele az egész internet, úgy idén már egy teljesen más szabásvonal után rajong a világ! Az élőszereplős A kis hableány film nyomán elképesztően népszerűek lettek a finom anyagú, szellős és fodros sifonruhák, amik a sellők ruháinak trendjét idézik meg. Mutatjuk, mi is ez az új ruhatrend pontosan és hogyan is viseld!

Már az influencerek is rajonganak a hableányos ruhákért

Finom szabásvonalak, sifon anyagok, fodrok, rózsák és lógó szalagok jellemzik az idei év legnagyobb tavaszi-nyári ruhatrendjét, ami a mermaidcore nevet kapta. A hableányok megjelenését idéző ruhadarabok rendkívül könnyű, kellemes viseletek, amik főként a nagy hőségben fognak remek szolgálatot nyújtani: nagyon könnyűek, remekül lehet bennük lebarnulni és szinte mindenkin jól mutatnak!

Nem meglepő tehát, hogy amint előrukkoltak a divatmárkák ezzel a trenddel, az influencerek egyből lecsaptak rá. Menő, pálmafás-egzotikus környezetben egyszerűen tökéletesen mutatnak, főleg, ha nyári vakációról van szó, de egy különlegesebb alkalomra (pl. randikra, esküvőkre) is remek választások.

Általában az ujj nélküli, nyakba akasztós változatok vagy a vékony spagettipántos verziók a legnépszerűbbek, de egyre több hosszú ujjú mermaidcore ruha is fellelhető a divatüzletekben. Válaszd azt, ami számodra a legkényelmesebb és a legjobban áll! 

A sztárok is gyakran viselik a mermaidcore ruhákat

A sztárok is így tesznek: Dua Lipa például már a fesztiválszezon első napjaiban felavatta a csodás, rózsákkal tűzdelt mermaidcore ruháját, de Hailey Bieber is viselt már hasonló darabot, sőt! Kendall és Kylie Jenner szintén kipróbálták már ezt a trendet, nagy valószínűséggel pedig még egy csomó menő sztárcsajszi fogja idén nyáron viselni ezt a csodás ruhát.

Szerencsére azonban nemcsak a sztárok és az influencerek kiváltsága a csodaszép hableányos, mermaidcore ruhák viselése. A hazai üzletekben is egyre több mesés darab kapható, gyorsan össze is gyűjtöttünk párat, amire érdemes lecsapnod, ha tetszik ez a trend! 

Ha neked is tetszik ez a trend, próbáld ki a következő darabokat! 

Mango Díszített, fodros ruha 32 995 Ft
Mango Díszített, fodros ruha 32 995 Ft
H&M Hosszú fodros ruha 16 995 Ft
H&M Hosszú fodros ruha 16 995 Ft

Via