A cipőtrendeket illetően talán még soha nem volt annyi újdonságnak számító retro fazon a divatban, mint most! Sorra jönnek be az üzletekbe a 2000-es évek legmenőbb lábbelijei, magassarkúi és balerinái amiket most te is fel tudsz próbálni. Ha tehát már te is lázban égsz a tavaszi gardróbodat illetően, érdemes egy esélyt adnod az alábbi cipőknek, amik hihetetlenül trendik idén tavasszal!

MESH BALERINA

A mesh balerinákat az Alaïa luxusmárka mutatta be először a kifutókon fél évvel ezelőtt, azóta viszont már minden nagyobb márka és fast fashion üzlet kijött a saját változatával. Újítóak, trendik és állítólag nagyon kényelmesek is: igaz, kicsit kényesek, tehát rendszeresen tisztogatnod kell őket, ha egy ilyennel indulsz a belvárosba. A legtrendibb verziók azok, amik nemcsak átlátszóak, hanem kis strasszkövek is vannak rajtuk – ezeket a legtöbbször fekete, ezüst, szürke és fehér színekben árulják.

MARY JANE BALERINA

A lekerekített orrú Mary Jane balerinák 2023 őszén robbantak be a divatvilágba, azóta pedig az influencerek annyira rákattantak, hogy egyhamar tutira nem fog kimenni ez a trend a divatból. Honnan ismerheted fel őket? Hát a lábfejen keresztülfutó pántjukból, ami a legtöbbször állítható is. Szuperül tartja a lábat, lehet benne bármit csinálni, ha pedig kicsit csinosabb változatot keresel, akkor ne a snassz feketét, hanem a kövekkel, fémcsatokkal és szegecsekkel átszúrt verziókat válaszd! 

SLINGBACK MAGASSARKÚ

A slingback magassarkúk a 2000-es évek legnépszerűbb cipőinek számítottak, aztán valahogyan kikoptak a trendekből: pár hónapja lehet őket újra kapni, mindenféle színben és sarokmagasságban; sokszor övcsatokkal díszített változatokban. Hegyes orruk miatt nem egész napos-viseletek, de ha a kényelemre törekszel, akkor a 10 centisek helyett érdemes a 6 centis midi vagy a 3 centis cicasarkakat választanod, úgy tovább fogja bennük bírni a lábad! 

ADIDAS SAMBA

Üstökösként robbant be az Adidas Y2K-sportcipője a divatvilágba, annyira trendi mostanában ez az ultra klasszik cipő. Pedig igazából már 1949 óta lehet kapni, ez a márka bestseller cipője, most hirtelen viszont mégis mindenki ezt akarja. Extra csúszásgátlóval ellátott barna talprésze garantálja, hogy bármilyen szituban talpon maradj, jelenleg pedig a legnőcisebb színekben kapható a pinktől kezdve a fehéren át egészen a pirosig. Szóval, ha a casual fashion a te stílusod, próbáld ki! 

Via