Azt mondják, amennyiben tetoválást szeretnél magadra, jobb, ha egy párat alszol rá. Mondjuk úgy 365-öt. Nem meglepő, hiszen rengetegen megbánják a hirtelen döntést, ám ekkor már késő.

Ezeket a tetoválásokat még az alkotó sem hajlandó elvállalni

Egy tetoválást eltüntetni nagyon drága és fájdalmas procedúra, ha pedig erre nem vállalkozol, akkor marad az életen át tartó szégyenkezés és takargatás. Ugye, hogy egyik sem túl csábító opció? Ha nem akarod, hogy ezek bekövetkezzenek, akkor csak egy megoldás van: gondold át alaposan, hogy tényleg azt a mintát vagy szöveget szeretnéd, és pontosan oda-e. 

A Helsinkiben dolgozó Sofia Tam tetoválóként éli a mindennapjait, és ő már az elkészítés idején pontosan jól tudja, hogy az adott kérést meg fogja-e bánni az illető. Mert hogy léteznek bizonyos sémák, bevett gyakorlatok, amelyek népszerűek és gyakoriak, és amelyeknek szinte mindig sírás a vége.

A halál motívumai

Nem ritka, hogy valaki ezzel próbálja felhívni magára a figyelmet. A halálra utaló motívumokat kér, ám amikor mentálisan kicsit jobb állapotba kerül, azonnal le szeretné szedetni. 

Rasszista utalások

Sokan, sokféleképpen lázadnak, vannak emberek, akik életük bizonyos szakaszában a rasszizmusban élik  ki a fölösleges energiájukat. Ám érettebb fejjel, pár év múlva ez már közel sem annyira szuper ötlet, így általában ezt is megbánják. 

Tetkó a nemi szerveken

Sofia soha nem vállalt ilyet, mert úgy érzi, hatalmas a rizikófaktora a nemi szerveken lévő tetoválásoknak. Itt könnyebben el is fertőződnek, így egy életen át tartó szenvedés lehet a vége.

A nevek

Bevett gyakorlat a friss szerelmeseknél, hogy magukra varratják egymás neveit. Légyszi, ne. Persze jó taktika lehet, ha utána csak ilyen nevű személyekkel ismerkedsz, de nem biztos, hogy ennyire le szeretnéd szűkíteni a lehetőségeidet. Sofia egyébként csak akkor vállal névtetkót, ha egy családtag nevét íratja valaki magára. 

Trendek

Rengetegen felülnek az aktuális trendekre, és tetováltatnak csak azért magukra egy szimbólumot, mert az éppen menőnek számít. Sok esetben itt is az a szituáció vége, hogy átalakítást kérnek egy év múlva.

via