A filmeket általában az emberek jó vagy rossz kategóriába sorolják, van azonban egy típus, amit nem lehet ilyen könnyen kategorizálni. Ezek a megrázó, pszichológiailaig akár felkavaró alkotások, amik bár felkeltik az érdeklődést, végül mégis sokan úgy érzik, nem biztos, hogy meg kellett volna nézniük. Ezek azok a filmek, amik szorongást keltenek a nézőben, megzavarják a fejet, a végére pedig szó szerint lelki kimerültséget érezhetsz. Most hoztunk három ilyen filmet, te láttad már valamelyiket? 

Gerald's Game

Vannak történetek, melyek elvesztik a lényegüket, ha filmbe adatptálják őket, de a Gerald's Game az pontosan ugyanolyan nyugtalanító és mentálisan kimerítő, mint a Stephen King által írt regény. A Mike Flanagan által készített film olyan helyezetbe vezeti az embereket, amit soha senki nem akar átélni, még a legfélelmetesebb rémálmában sem. A Carla Gugino és Bruce Greenwood főszereplésével készült film egy pár körül forog, akik megpróbálják újraéleszteni házasságukat azzal, hogy minőségi időt töltenek el egy elszigetelt tóparti házban. A dolgok felpörgetése érdekében a férfi megbilincselte a feleségét, ám a férfi váratlanul meghal. A nő nem fér hozzá a kulcsokhoz, a segélykiálltásait senki nem hallja. A feleség ezen a ponton kénytelen megküzdeni a belső félelmeivel, hallucinációval és múltbéli emlékeivel, a cél pedig, hogy kiszabaduljon a bilincsből. 

Hush 

A Hush egy olyan film, ami még a legbátrabb embereket is sikoltozásra készteti. Micsoda meglepetés, de a rendezői székben itt is Mike Flanagan ült, az egyik főszereplő pedig az a Kate Siegel, aki A Hill-ház szellemében és a Mise éjfélkor című – Flanagan által rendezett – sorozatokban is feltűnt. Ez nem egy szokásos slasher film, ahol a karakter kivételesen vagy irreálisan rettenthetetlen (pl Sikoly, ahol kicsit olyan, mintha a maszk valamiféle természetfeletti erővel ruházná fel a viselőjét), ugyanakkor a sztori zseniálisan érinti meg az emberi pszichét, a nézőket pedig arra készteti, képzeljék el, mit tettek volna, ha hasonló helyzetbe kerülnek. A történet egy Maddie nevű siket és néma író körül forog, aki egyedül, békésen dolgozik éppen egy könyvön. A békés élete azonban megszakad, amikor egy álarcos gyilkos jelenik meg a küszöbén. A Husht egyébként úgy fél éve valamiért letörölték a Netflixről, de a Videán jelenleg is elérhető. 

A tökéletesség 

Ez határozottan az egyik legzavarosabb film a Netflixen, mégis kellőképpen érdekes ahhoz, hogy felkeltse a nézők figyelmét. A sztorit Richard Shepard rendezte, a főszereplők pedig  Allison Williams, Logan Browning és Steven Weber. Ez a pszichológiai horror egy tehetséges zenei csodagyerek körül forog, aki egy rangos zeneiskola növendéke. Összebarátkozik az iskola egyik új sztártanítványával, együtt pedig elindulnak egy baljós utazásra, ami tele van számos hátborzongató és véres eseménnyel, amitől még a szőr is feláll majd a hátadon. 

(via)