Ugye már te is tűkön ülve várod az Emily Párizsban következő évadát? Mindjárt gondoltuk, éppen ezért most hoztunk neked pár dolgot, amit eddig bizonyosan nem tudtál a szériáról. 

Gabriel a való életben is szakács volt, mielőtt színész lett volna 

Lucas Bravo francia színész és modell, aki Gabrielt, a séfet formálja meg a sorozatban. Talán nem is gondoltad volna, de a sármos Bravo mielőtt befutott volna, a való életben is szakácsként dolgozott egy  ideig.

Lily Collins egy nagyon híres családból származik 

Bár ezt nem kizárt, hogy tudtad.ó, Lily Collins édesapja nem más, mint a világhírű zenész, a Genesi rockegyüttes egykori dobosa és énekese, Phil Collins. Fixen tudod ki ő, hiszen az egyik kedvenc Disney-filmed, a Tarzan filmzenéje is hozzá köthető. 

Lily Collins valójában nagyon jól tud franciául 

Az éppen Párizsba érkező Emily még csak tanulja a nyelvet, sőt igazából eléggé hadilábon áll vele, de a karaktert megformáló Lily Collins valójában nagyon jól beszél franciául. Érdekesség, hogy az Emily barátnőjét alakító Ashley Park a sorozatban kiválóan beszéli a nyelvet, de igazából szinte egy szót sem tud. 

A Szex és New York párhuzam 

Biztos neked is feltűnt már a két sorozat közti hasonlóság, ez pedig nem véletlen, hiszen az Emily Párzsbant megalkotó Darren Star nevéhez köthető a Szex és New York és egyébként a Beverly Hills 90210 és a Melrose Place is. Star szándékosan teremtett párhuzamot a két sorozat között, az egyik részben például Emily egy olyan tütüt visel, amilyet Carrie vett fel annak idején a sorozat főcímében. Star egyébként néhány régi kollégáját is magával hozta a Emily Párizsban forgatására, többet között Patricia Fieldet, aki a Szex és New York jelmeztervezője is volt. (Field amúgy csak az első két évadon dolgozott)

A párizsiakat nem nyűgözi le a műsor 

Annak ellenére, hogy az Emily Párizsban világsikernek örvend, a franciák állítólag nem annyira megszállottak. Charles Martin, francia kritikus értékelése szerint Darren Star például elképesztő közhelyekkel dobálózik, már, ami a francia népet illeti: lustának, szexistának, elmaradottnak, házasságtörőnek és nem higiénikusnak állítja be őket. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis)

(via)