Bár sokan imádják A szürke ötven árnyalatát, de az igazság az, hogy a tirilógiánál százszor, sőt ezerszer jobb erotikus thrillert találni, csak egy kicsit kutakodni kell az impozáns felhozatalban. Most mutatunk neked 3-at, amiket garantáltan imádni fogsz. 

Elemi ösztön 

Oké, mondjuk ez nagyon klasszikus, de a felsorolásból kihagyhatatlan. A Sharon Stone és Michael Dougles főszereplésével készült mozi több mint 30 évvel ezelőtt készült, de máig megállja a helyét, sőt kenterbe veri a műfajon belül készült filmek jelentős részét. A sztori szerint Sharon stone egy krimiírót alakít, aki aztán egy rocksztár meggyilkolásának gyanúsítottja lesz.  Ezután Nick Curran gyilkossági nyomozót bízzák meg az üggyel, akit Michael Douglas formál meg, és a kettejük egymás iránti vozalma minden idők egyik leghíresebb (és legizgalmasabb) románcában csúcsosodik ki.

 Tágra zárt szemek 

Na, ez sem egy mai darab, de az Elemi ösztönhöz hasonlóan időtlen klasszikus. Mondjuk, ha ezt meg szeretnéd nézni, netán a pasiddal, akkor készüljetek fel, hogy életetek legfülledtebb három órája következik, Stanley Kubrick filmje ugyanis ezt a játékidőt fedi le. A sztori gyakorlatilag az első pillanattól kezdve elképesztően lebilincselő: a film egy kissé rémálomszerű utazásra invitálja a nézőt egy a New York mélyén működő furcsa klubba, ahol a szexualitás kérdése jelentőségteljes szerepet kap. A történetet átjárja az erotika és a szenvedély, arról pedig már nem is beszélve, Tom Cruise és Nicole Kidman alakítása mindent visz. Egyébként érdekesség, hogy az amarikai változatban a szexjelenetek számítógépes effektekkel megszerkesztették, hogy átmenjen a cenzorokon, így csak az európai közönség láthatott mindent...

Kegyetlen játékok 

A Kegyetlen játékok a Veszedelmes viszonyok egy újragondolt verziója. Bár a feldolgozások nem mindig sikerülnek annyira jól, mint az eredeti, de a Kegyetlen játékok esetében úgy hisszük elmondható, sikerült hatalmasat alkotni. Már csak a szereplőgárda miatt is érdemes csekkolni, hiszen a fiatal Reese Witherspoon és Ryan Philippe is szerepelnek benne (akik ugye később össze is jöttek és gyerekeik is lettek) valamint főszerepet kapott Sarah Michelle Gellar is, aki nem túlzás azt mondta, frenetikus volt a főgonosz szerepében. A film a gazdag kamaszok balhés és szexuálisan túlfűtött életének hátterét igyekszik górcső alá venni...Nos, a Kegyetlen játékok egy kicsita talán a Gossip Girl előfutára volt, legalábbis majdnem biztos, hogy a Manhatten-i tinik életét bemutató sori inspirálódott a 99-es moziból. 

(via)